Hirdetés
Archivum

Szerdán kezdetét veszi a junioroknál a keresztjáték az országos döntõért:

:

Hirdetés

Korábban már hírt adtunk arról, hogy hat hely elkelt a Nemzeti Leány Junior Bajnokság nyolcas döntõjének mezõnyét tekintve. Az országos döntõ két kiadó helyéért szerdán kezdõdik a keresztjáték.

Jelenleg a Csata DSE, a Vasas Akadémia, a PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs, a DVTK Akadémia, a Kecskeméti KC és a BEAC-Újbuda KA tagja a miskolci nyolcas döntõ mezõnyének. Az országos döntõ két kiadó helyéért a rájátszás Piros csoportjában a hetedik pozíciót megszerzõ Széchenyi KA a Fehér csoport gyõztesével a Szolnokkal, a nyolcadik helyezett Dávid Kornél KA a Zöld csoport élén végzõ Soproni Darazsak Akadémiával csatázik. Az oda-visszavágós kuparendszerû párharcokban a második találkozót rendezik a Piros csoportból érkezõ gárdák otthonában.

Ahogy minden évben lenni szokott, nehéz meghatározni az erõviszonyokat a keresztjáték alkalmával, hiszen az elmúlt hetekben teljesen eltérõ versenyhelyzetben küzdöttek a felek. A rájátszás bombaerõs Piros csoportjában a Széchenyi KA és a Dávid Kornél KA is egy-egy gyõzelmet szerzett a január-februári idõszakban. Eközben a Zöld csoportban a Sopron, a Fehér csoportban pedig a Szolnok mind a négy találkozóját megnyerte. Ugyanakkor ezen gárdáknak más játékerõt képviselõ riválisaik voltak, mint a Piros csoport csapatai.

A párharcok menetrendje

Február 21., szerda
12:30 Szolnoki MÁV SE – Széchenyi KA

Február 24., szombat
14:00 Széchenyi KA – Szolnoki MÁV SE

Február 22., csütörtök
16:00 Soproni Darazsak Akadémia – Dávid Kornél KA
Február 26., hétfõ
15:30 Dávid Kornél KA – Soproni Darazsak Akadémia

Hirdetés