Hirdetés
Archivum

Szerdán kezdetét veszi az EK-rájátszás második köre:

:

Hirdetés

Január 3-án és 4-én kezdetét veszi az Európa Kupa rájátszásának második köre. Az Atomerõmû KSC Szekszárd és a Sleza Wroclaw párharcával külön, részletes összeállításban foglalkozunk. Az alábbiakban egy rövid kitekintõt teszünk más nemzetek csapatainak párharcaira.

Abba a szakaszába érkezik az Európa Kupa, amikor már az összesített tabella alapján elsõ nyolc helyen végzett csapatok is bemutatkoznak a rájátszásban. Az alapszakasz végén elsõ kiemeltként záró Reyer Venezia a szezont remek formában kezdõ, de télre szétesni látszó Hainaut Basket ellen lép pályára. A második helyre is olasz csapat futott be. A Ragusa gárdájára nehezebb rivális vár, hiszen a téli szünetben erõsítõ Gdynia is a továbbjutást célozta meg.

Az összesített tabella harmadik helyén a magyar csapatokkal egy csoportban szereplõ Carolo Basket zárt. A franciák a DVTK-t búcsúztató Artego Bydgoszcz alakulatával találkoznak. Azzal, hogy a Carolo Kaleena Mosqueda-Lewis személyében megtalálta Renee Motgomery utódját, egyértelmûen esélyes. Igaz, a lengyelek okozhatnak kellemetlen perceket. A török-orosz csaták általában izgalmasnak ígérkeznek, de a török ligában is jól menetelõ Hatay ezúttal toronymagas favorit a Krasznojarszk ellen. Ha bírják a kettõs terhelést, a Hatay a végsõ gyõzelemre sem esélytelen.

A Hatay mögött ötödik kiemeltként zárt a Sleza Wroclaw, akik majd a Szekszárddal mérkõznek. Ehhez a párosításhoz késõbb részletes beharangozóval készülünk. A lengyel csapatról a portrénk ITT olvasható. A mezõny másik török tagja, a Mersin szintén kiemelkedõ légiósokat vonultat fel. Érdekes a helyzet, hiszen a TTT Riga kiemeltként érkezik ellenük, de mégsem tekinthetõ toronymagas esélyesnek.

A végére maradt a rájátszás ezen szakaszának két rangadója. A spanyol mezõny egyik élcsapata a Girona a görög bajnok Olympiacos alakulatával méri össze az erejét. A Girona a csoportkört profin lehozta, de nem túlzás úgy fogalmazni, hogy eddigi legkomolyabb erõfelmérõjük következik. Az Olmypiacos idén is minõségi légiósokkal dolgozik. Az alacsonyabb rangsorolásuk ellenére nem szabad lebecsülni õket.

A Kassa és a Basket Landes csatájának végkimenetele szintén megjósolhatatlan. A kassai együttes a januári nagy feladatokra szerzõdtette Helena Sverrisdottir-t. Ez a lépés is azt mutatja, hogy komoly terveik vannak a sorozatban. A Landes pedig francia csapatokhoz képest elképesztõen hullámzó szezont fut. Kis túlzással Celine Dumercék képesek voltak bárkit megverni, de akár a bajnokságban, akár a nemzetközi porondon sokszor még a jóval szerényebb játékerõt képviselõ riválisokkal szemben is megszenvedtek.

A program

Január 3., szerda
20:00 Saint-Amand Hainaut Basket – Reyer Venezia

Január 4., csütörtök
10:00 Enisey Krasznojarszk – Hatay
16:30 Mersin BB – TTT Riga
17:00 Olympiacos – Spar CityLift Uni Girona
18:00 Artego Bydgoszcz – Flammes Carolo Basket
18:00 Atomerõmû KSC Szekszárd – Sleza Wroclaw
18:00 Basket 90 Gdynia – Passalacqua Ragusa
20:00 Basket Landes – Good Angels Kosice

Hirdetés