Hirdetés
Archivum

Szerdán kezdi a közvetlen VB-felkészülést Spanyolország:

:

Hirdetés

Augusztus 22-én, szerdán megkezdõdik a házigazda spanyol válogatott közvetlen világbajnoki felkészülése. Lucas Mondelo 16 fõs keretet hirdetett.

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es

A spanyolok keretében a június végén és július elején rendezett összetartáshoz képest egy változás történt. A korosztályos válogatottból jól ismert fiatal, feltörekvõ center Nogaye Lo helyére Astou Ndour került. Azt már korábban tudhattuk, hogy centerposzton lesz egy nagy hiányzója Spanyolországnak. Sancho Lyttle a WNBA küzdelmei során súlyos térdsérülést szenvedett. Hétfõ óta pedig az is hivatalos, hogy a Sopron Basket légiósa Angela Salvadores nem került be a 16-os keretbe, miután a játékos a magyar bajnokkal megkezdte a felkészülést az új évadra.

A szeptember 22. és 30. között megrendezésre kerülõ Világbajnokságra történõ felkészülést Lucas Mondelo három etapra bontotta. Az elsõ 10 napot Valenciában tölti a csapat, ahol az összetartás végén négycsapatos tornát rendeznek. Ezen Belgium, Franciaország illetve Lettország vesz részt. Ezt követõen Cacares városába költöznek a spanyolok. Ez a program is egy tornával zárul, ahol Argentínát, Puerto Rico-t és Törökországot látják vendégül.

A Világbajnokságot megelõzõ utolsó 10 napot már Tenerifén tölti a küldöttség. Itt fõpróbaként egy rangos erõfelmérõt bonyolítanak le. Ezen a spanyolok mellett Japán, Kína és Ausztrália válogatottja vesz részt.

A spanyol válogatott 16 fõs keretét Laia Palau, Silvia Domínguez, Cristina Ouviña, Queralt Casas, Anna Cruz, Leonor Rodríguez, Belén Arrojo, Marta Xargay, Alba Torrens, María Conde, María P. Araújo, Beatriz Sánchez, Tamara Abalde, Laura Gil, Laura Nicholls és Astou Ndour alkotja. A Világbajnokságon résztvevõ 12 fõ kihirdetésére várhatóan a tenerife-i tornát követõen kerül sor.

Hirdetés