Hirdetés
3x3

Szerdán kezdődik a 3×3-as válogatott összetartása:

:

Hirdetés

Szerdán Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában megkezdi a felkészülést a hongkongi 3×3-as olimpiai selejtezőre a magyar válogatott.

A magyar válogatott április 8-án kel útra Hongkongba a nyolccsapatos olimpiai selejtező-torna helyszínére. Földi Attila szövetségi kapitánya elmondta lapunknak, hogy az összetartás elején 16 fő dolgozik együtt. A felnőtt válogatott nyolc játékosához nyolc U21-es, U23-as válogatott csatlakozik. Velük együtt négy darab négyfős csapatra osztva a résztvevőket, április 5-én és 6-án egy mini-tornát is rendeznek Székesfehérváron.

A napokban véglegesedett az utazó keret: Böröndy Vivi, Beatrice Mompremier, Papp Dia (mindhárman Sopron Basket), illetve Szabó Fanni (TFSE-MTK) képviseli hazánkat a hongkongi tornán és száll harcba az olimpiai kvótáért. Az utazó négyes mellett Bach Bogi (SERCO UNI-Győr), Jáhni Zsófi és Tóth Orsi (mindketten Vasas Akadémia), illetve Weninger Virág (NKA Universitas Pécs) alkotja a felnőtt válogatottat.

„Nincs idő formaidőzésre, a fejek rendezésére. A formát és a mentális, illetve lelki állapotot is át kell hozni a klubcsapatból. Ezt azok a játékosok tudják hatékonyan megtenni, akik a legjobb állapotban vannak ilyen szempontból. Jelenleg Magyarországon a 3×3-as válogatott számára elérhető játékosok közül ebben a négyesben érzem a legtöbbet.” – hangsúlyozta az utazó csapat bemutatásakor Földi Attila.

„Az egész soproni klubra elmondható, hogy extázisban játszanak. Megverték a DVTK-t, a Győrt, kétszer nagy különbséggel a Pécset. Itt nem kizárólag a soproni siker ténye a kiemelendő, hanem az, hogy ezekből a 3×3-as kerettagok kulcsszerepet vállaltak. Szabó Fanninak nem sikerült a továbbjutás a klubjával a rájátszásban, de nagyon erős átlagot képes hozni, melyet a TFSE-MTK negyeddöntő párharcában is bizonyított.”

Az összetartás elején a népes bő keret hasonló elvek mentén dolgozik, ahogy tette azt egy évvel ezelőtt, amikor a felnőtt, illetve az U21/U23 szintén együtt edzőtáborozott. A pálya egyik térfelén a nyolc felnőtt válogatott, a másikon a nyolc fiatalabb játékos végzi a gyakorlatokat. Ez a feltörekvő játékosoknak is értékes tapasztalatszerzési lehetőség, így azon túl, hogy a mini-tornával segítik a felkészülést a hongkongi seregszemlére, számukra is könnyebb lesz majd az átmenet idővel a felnőtt gárdába.

„Függetlenül az előzőekben összefoglalt tényezőktől, ez az olimpiai selejtező egy lutri néhány nap közös munka után. Ugyanakkor ez nem csak ránk igaz, hanem mind a nyolc résztvevő nemzetre. Tehát erre nem szabad fogni semmit.” – mondta Földi Attila. „Maga a székesfehérvári torna is kiváló edzés és tapasztalatszerzés, de közben látni kell, hogy Beatrice Mompremier ekkor fogja első mérkőzéseit játszani 3×3-as szabályok szerint. Nagyon bízom benne, hogy érkezésével szerkezetben és minőségben is előre tudunk lépni. Sokszor beszéltük tavaly, hogy kicsi, akár egy-egy pont, egy-egy klasszis megmozdulás választott el minket adott versenyeken az előkelőbb helyezésektől. Beatrice ezt meghozhatja. Megvan a szépsége, de egyben a nehézsége is ennek a mostani helyzetnek. Minden tőlünk telhetőt megteszünk és azt ígérhetem, hogy a végsőkig harcolni fogunk!”

A hongkongi 3×3-as olimpiai selejtezőt április 12. és 14. között rendezik nyolc csapat részvételével. A tornagyőztes szerez olimpiai kvótát.

A csoportok beosztása:

A-csoport: Magyarország, Lengyelország, Egyiptom, Hongkong.
B-csoport: Hollandia, Azerbajdzsán, Mongólia, Chile.

A csoportok első két helyezettje jut tovább a legjobb négy közé, ahol az elődöntőben keresztbe játszanak az együttesek.

A magyar válogatott csoportmérkőzései

Április 12., péntek
11:45 Magyarország – Hongkong
13:10 Magyarország – Lengyelország

Április 13., szombat
13:35 Egyiptom – Magyarország

Hirdetés