Hirdetés
Archivum

Szerdán kezdõdik a cseh finálé:

:

Hirdetés

Csehországban szerdán megkezdõdik az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó bajnoki döntõ párharc, mely során az USK Praha és a KP Brno mérkõzik. Természetesen a toronymagas favorit a prágai gárda.

Csehországban az USK Praha óriási szériában van, miután 2013. április 30. óta bajnoki meccsen nem kaptak ki és sorozatban nyolcadik aranyérmüket nyerhetik. Minõségben, rutinban akkora a fölénye a keretüknek, hogy már egy-egy szorosabb meccs is kisebb csoda lenne. Az Euroligában szereplõ felállásukból DeWanna Bonner sérüléssel kidõlt, de így is lényegesen erõsebbek, mint a KP Brno. Április 10. óta nem játszottak tétmérkõzést, ami miatt Natalia Hejkovának nincs könnyû dolga a formaidõzítéssel. Ez azonban az egyetlen tényezõ, ami hátráltathatja a prágaiakat.

A KP Brno a saját szintjén extra szezont fut. Az USK Praha nélkül rendezett Cseh Kupát megnyerték és számukra óriási siker volt, hogy az elõdöntõben a Nymburk alakulatát 3-1-re le tudták gyõzni. A Burgrova, Sujanova kettõs, illetve a 3×3-as szakágból ismert román Sonia Ursu már játszott a pályafutása során hasonló hõfokú és téttel bíró meccseket. Biztos, hogy mindent megtesznek a tisztes helytállásért. Veszíteni valójuk nem lesz.

Hirdetés