Hirdetés
Archivum

Szerdán kezdõdik az osztrák bajnoki döntõ Horváth Lillával:

:

Hirdetés

Szerdán kezdetét veszi az az UBI Graz és a BK Raiffeisen Duchess Klosterneuburg között az osztrák bajnoki döntõ. A finálé az egyik fél második sikeréig tart. A pályaelõny a graz-i alakulatnál van, de Horváth Lilláék a kupa fináléjában már megtréfálták magasabban rangsorolt riválisukat.

Fotó: Österreichischer Basketballverband

Fotó: Österreichischer Basketballverband

A bajnoki alapszakaszt nézve az UBI Graz 18 gyõzelemmel és mindössze 2 vereséggel a tabella élén végzett. A klubnál egyértelmûen arra készültek, hogy az egykori domináns élcsapat a Flying Foxes megüresedett helyét betöltsék.Többször kitértünk rá, hogy a bécsi klubnál bekövetkezett változások új idõszámítást hoztak Ausztriában. A Graz és a Klosterneuburg is elõször lehet bajnok.

Az elõdöntõben Vienna D.C. Timberwolves alakulatát múlták felül két magabiztos sikerrel a graz-iak. Az elsõ meccset 82-45-re hozták, majd riválisuk otthonában 74-55-ös gyõzelmet arattak. Erre a tökéletes szezonjukra éppen a kupadöntõ elvesztése vet némi árnyékot, de osztrák szinten komoly játékerõt képviselõ gárdáról van szó.

Horváth Lilláék szereplését egész szezonban követtük. A Klosterneuburg számára az alapszakasz 13 gyõzelmet és 7 vereséget hozott. Az elõdöntõben a Basket Flames volt a rivális, akiket pályahátrányból sikerült búcsúztatni. Az elsõ meccsen idegenben 72-65-ös gyõzelmet arattak. A második találkozón pedig hazai pályán 67-58-ra múlták felül a riválisukat, ezzel 2-0-ra lezárva a párharcot.

A Klosterneuburg komoly erõt mutatott ebben a párharcban, ponterõs támadójátékkal, határozott védekezéssel és jó egyéni teljesítményekkel domináltak. Azzal a szervezettséggel, amivel a kupát is elhódították, sikerült fináléba kerülni.

Az Osztrák Kupa döntõjében Horváth Lilláék 59-53-as sikert arattak. Az extra kezdés határozta meg a finálét, mindössze 20 pontot engedélyeztek riválisuknak 20 perc alatt és így a szünetben 32-20-ra vezettek. Erre az elõnyre tudott építeni a folytatásban a csapatuk.

A bajnoki alapszakaszban az UBI Graz otthon veretlen és mind a négy egymás elleni meccset õk nyerték. Ebbõl hármat (58-56, 71-53, 66-52) még a kupa elõtt vívtak a felek. A negyediket viszont márciusban a kupa fináléja után. Akkor 60-48-ra nyert a Graz. Ami azért érdekes, mert ekkor már a Klosterneuburg a kupához hasonlóan a tavaszra megerõsített keretével szerepelt.

A Graz együttese egykori koroztályos osztrák válogatottakra épít. A ponterõs teljesítményt szállító Nina Krisper vagy éppen Simone Sill FIBA tornákon is eredményesen szerepelt. A csapatkapitányuk pedig Annika Neumann, aki tengerentúli tanulmányai után tért haza. A 3×3-as válogatottból is jól ismerhetjük. Hazánkban is megfordult a 3×3-as együttesével többek között a ZTE irányítója Sigi Koizar oldalán.

Összességében a graz-i alakulat esélyesebbnek tûnik, de Horváth Lilláék a kupában már bizonyítottak. Van tartása és szíve ennek a csapatnak, ami a legfontosabb.

Fotó: Facebook.com/duchess.bk/

Fotó: Facebook.com/duchess.bk/

A BK Raiffeisen Duchess Klosterneuburg beharangozó videója:

Hirdetés