Hirdetés
3x3

Szerdán kezdődik az U23-as 3×3-as Világbajnokság:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdődik Kínában, Lancsou városában az U23-as 3×3-as Világbajnokság. A magyar válogatottnak a nyitó napon két mérkőzésen is szurkolhatunk.

Süle Krisztina és Delmis Angéla csapata a kínai Világbajnokságon Doktor Anna, Jáhni Zsófia, Kováts Gabriella és Tóth Orsolya összeállításban szerepel. A magyar küldöttség vasárnap este érkezett meg a helyszínre. Hétfő és kedd az akklimatizációról szólt. Válogatottunk kedden Franciaroszággal vívott két edzőmeccset. A győzelmeken igazságosan megosztoztak a csapatok, de ilyenkor a legfontosabb, hogy a 5:5 klubszezon kezdete után újra alkalmazkodjanak a 3×3-hoz a játékosok.

Süle Krisztina szövetségi kapitánnyal készült nagyinterjúnk ITT olvasható. Ebben igyekeztünk közelebb hozni a csapat felkészülését, a tornával kapcsolatos terveket. A csoportmérkőzéseket tekintve a válogatottunk október 2-án, szerdán magyar idő szerint 14 óra 15 perctől Svájc ellen debütál, majd 15 óra 35 perctől Sri Lanka lesz a rivális. Az ötös másik két tagja Hollandia és Kína. Velük majd pénteken tallkoztunk. Az első két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba.

A szerdai ellenfeleket tekintve az első ellenfél Svájc lesz. A svájciak részt vettek az U23-as Nemzetek Ligájában. A Nyugati Konferenciát erősítették, ahol a hatodik helyen zártak. A keretükből két játékosukat hozták el erre a tornára. Svájcban szeptember 7. és 28. között zajlott a 3×3-as nemzeti bajnokságuk. Minden hétvégén két-két tornát bonyolíottak le, melyek a válogatott kerettagoknak kellő meccsrutint adtak. Az első fellépés egy nagy tornán soha nem egyszerű. Ráadásul egy játékben lévő alakulat ellen főleg nem. Minden azon múlik, hogy melyik gárda tudott jobban alkalmazkodni a körülményekhez.

Sri Lanka ismeretlenebb rivális. Fiatal csapattal érkeztek, két játékosuk a 3×3-as U18-as Ászia-bajnokságon szerepelt augusztusban. Azon a tornán nem tudtak mérkőzést nyerni. Előzetesen meglepetés lenne, ha itt beleszólnának a továbbjutásért zajló küzdelmekbe. Ettől függetlenül, mint minden ázsiai csapat esetében, kellmetlen stílusra, gyors játékra lehet számítani.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés