Hirdetés
Archivum

Szerdán kezdõdnek az elõdöntõk Csehországban:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdõdnek az egyik fél harmadik sikeréig tartó elõdöntõ párharcok Csehországban. USK Praha – Hradec Králové és KP Brno – Zabiny Brno csaták jönnek.

Úgy érkeznek el az elõdöntõk Csehországban, hogy mindegyik negyeddöntõ párharc 3-0-s söprést hozott. Ebbõl a címvédõ USK Praha, illetve a két brnói gárda továbbjutása nem meglepetés. A Hradec Kralove pedig remek formába lendült tavaszra. Megnyerték a kupát – a fináléban a KP Brnót verve – és pályahátrányból ejtették ki a Nymburk-ot.

Az elõdöntõket az USK Praha Euroliga Final Four részvétele miatt igen erõltetett menetrend szerint bonyolítják le. Legkésõbb április 6-ra le kell zárulniuk az egyik fél harmadik sikeréig tartó csatározásoknak. Szükség esetén ekkor bonyolítanák le a sorsdöntõ ötödik meccseket. Ez egyértelmûen a mélyebb rotációval rendelkezõ gárdáknak, tehát az USK Prahának és a KP Brnónak, kedvez.

Az USK Praha természetesen toronymagas favorit. Natalia Hejkova együttesének ugyanaz lehet a célja, mint itthon a Sopronnak. Minden meccsen saját ritmusukban játszva próbálják meg felépíteni a formájukat az Euroliga Final Four-ra. Mivel a Hradec Kralove szépen összeállt tavaszra, ezért számukra a tisztes helytállásra, egy-egy szorosabb eredményre még a nagy tudáskülönbség ellenére is mutatkozhat esély.

A másik ágon megjósolhatatlanok a két brnói gárda versenyfutásában az erõviszonyok. Az alapszakaszban mindkét alakulat a másik otthonában tudott nyerni. Eddig tavasszal a KP Brno a Cseh Kupában menetelt a döntõig. A Zabiny Brno a CEWL és az EWBL sorozatban játszott Final Four-t. Mindkét alakulat összeszokozott hazai mag mellett minõségibb légiósokat foglalkoztat. A rutin és a pályelõny a KP Brno mellett szól, viszont a Zabiny Brno az elmúlt hetek rengeteg nemzetközi meccsével igencsak megedzõdött.

Ágrajz

Hirdetés