Hirdetés
Európa

Szerdán már új felállásban lépett pályára az UMMC Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) az ukrajnai háború miatt kizárta az orosz csapatokat a versenyeiről. Ez azt jelenti, hogy az UMMC Jekatyerinburg nem fogja megvédeni címét az Euroligában. A klubtól a hét elején a légiósok többsége távozott, ahogy Miguel Mendez vezetőedző és stábja is. Természetesen ezek érthető döntések, hiszen az utazási nehézségek miatt már így is rendkívüli kihívás volt mindenkinek megszervezni a hazajutását.

Az UMMC Jekatyerinburgnál egyetlen légiós maradt, már amennyiben egy fehérorosz játékost légiósnak lehet nevezni, ő pedig Maryia Papova. A szakmai munka irányítását Denis Sevastyanov, a farmcsapat vezetőedzője vette át.  Szerdán az Enisey Krasznojarszk otthonában debütált új felállásában az UMMC Jekatyerinburg. A keretet Maria Vadeeva, Evgeniia Beliakova, Maryia Papova, Viktoriia Zavialova, Anastasiia Shilova, Iana Garanicheva, Margarita Kuziakina, Daria Sidorova, Nina Ulchenkova és Polina Kuznetsova alkotta.

Egyértelműen új időszámítás kezdődött a Jekatyerinburg életében és ezt a korszakot győzelemmel indították. Végül 93-79-re múlták felül a Krasznojarszkot. Maria Vadeeva 38, Anastasiia Shilova 20 pontot jegyzett.

Az UMMC Jekatyerinburg szerdán egy közleményt is kiadott, melyben “a sport szellemével ellentétesnek” nevezte a kizáró döntést és fellebbezési szándékot fogalmazott meg. A klub azt írja, hogy “emelt fővel” hagyják el az Euroligát. Az “igazságtalan és érdemtelen eltiltás ellenére” az UMMC Jekatyerinburg minden olyan versenysorozatban, ahol elindulhat, továbbra is a legmagasabb célokért kíván küzdeni – zárul a csapat közleménye, mely bővebben angolul az alábbiakban olvasható.

Hirdetés