Hirdetés
Archivum

Szerdán megkezdõdnek a Szekszárd-PINKK és a ZTE-DVTK negyeddöntõk:

:

Hirdetés

A soproni ág keddi rajtja után, melyhez a beharangozónk ITT olvasható, szerdán az Atomerõmû KSC Szekszárd ágán is megkezdõdnek az egyik fél második gyõzelméig tartó negyeddöntõ párharcok. A szekszárdiak toronymagas esélyesek a PINKK ellen, viszont a ZTE-DVTK párharc végkimenetele megjósolhatatlan.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd (1.) és a PINKK Pécsi 424 (8.) szerdán rajtoló párharcának felvezetését ahhoz hasonlóan lehet kezdeni, ahogy a Sopron negyeddöntõjével is tettük. A magasabban rangsorolt gárda minden tekintetben erõsebbnek tûnik riválisánál. Az alapszakaszban októberben 27, majd január végén 30 ponttal verte a Szekszárd a PINKK együttesét. Igaz, még a második felvonásra is elég régen került sor és azóta mindkét oldalon akadtak változások. Ettõl függetlenül meglepetés lenne akárcsak egy élesebb párharc is.

A két gárda összevetését tekintve a szekszárdi keret jobb szerkezetû, több olyan játékost vonultat fel, akik egy negyeddöntõ párharcot el tudnak dönteni. A kupagyõztes számára a továbbjutás kivívásán túl fontos cél lehet, hogy a kulcsemberek a következõ idõszakban kellõen regenerálódjanak a további nagy feladatokra. A kupahétvége ugyanis a siker mellett azt is megmutatta, hogy akadnak komoly kihívók. A PINKK-nél az edzõváltás után a védekezés szépen összeállt: a Ceglédtõl 58 pontot, illetve az MK-ban a DVTK-tól 62 pontot kapott. Ez lehet az az út, amivel az alapszakaszbeli meccseknél szorosabb eredményt alakíthat ki a PINKK.

A ZTE NKK (4.) és az Aluinvent DVTK (5.) szintén szerdán induló párharcában nehéz meghatározni az erõviszonyokat. Ehhez az egymás elleni meccsek sem adnak sok támpontot. Az alapszakaszban mindkét csapat hazai pályán le tudta gyõzni riválisát. A ZTE még õsszel nagyobb különbségû gyõzelmet aratott, de az a meccs a DVTK Európa Kupa menetelésével ütközött. Ráadásul azóta Stefan Svitek csapatának kerete több poszton változott. Miskolcon február végén már szorosabb csata alakult ki. Akkor a DVTK bizonyult jobbnak pár ponttal.

A ZTE nagyon stabilan szerepelt idén. Minden túlzás nélkül a középmezõny legkiegyensúlyozottabb tagja volt. Amikor sérülések nem tizedelték a keretet és legerõsebb összeállításában tudott játszani a zalaegerszegi gárda, akkor rendszeresen versenyképes teljesítményeket láthattunk. Nagy fegyvertény a pályaelõny, hiszen Miskolcon soha nem egyszerû játszani. Ha szigorúan a névsort nézzük, akkor a DVTK kerete valamivel több rotációs lehetõséget és szerkezetben is nagyobb mozgásteret ad. Ugyanakkor a statisztikák és az elmúlt hetekben látottak inkább a ZTE számára alakultak kedvezõbben.

Hirdetés