Hirdetés
Európa

Szerdán négy mérkőzést rendeznek az Euroligában:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Kedden az Euroliga A-csoportja volt a főszereplő, szerdán a “B” jelű nyolcas négy mérkőzését követhetjük. Négy csapat, a Sopron Basket, a Dinamo Kurszk, a Spar Girona és az Arka Gdynia számára lezárul az alapszakasz.

Magyar szemmel természetesen a legfontosabb, hogy 19 óra 30 perctől a Sopron Basket Franciaországban a Basket Landes otthonában lép pályára. Laczka Miklós, a soproniak másodedzője részletesen nyilatkozott lapunknak és természetesen állandó szakértőnk, Károlyi Andrea is megosztotta a gondolatait olvasóinkkal. 

A program 16 órától indul a két már matematikailag is negyeddöntős csapat küzdelmével. Ezen a Dinamo Kurszk fogadja a Fenerbahcét fogadja. A Fener a sikerével megnyerné a csoportot és a Sopront is biztos továbbjutóvá tennék az esti mérkőzések előtt. A török sztárcsapatot szombaton Sopronban láthattuk. Nagyon jó benyomást keltettek és ahogy sokszor kiemeltük, eddig igazolják, hogy miért számítanak a Jekatyerinburg első számú kihívóinak. Látva, hogy kedden a Salamanca nem tudott versenyképes formát mutatni, ez a szerep hatványozottan igaz lehet. Decemberben 83-58-ra ütötte ki a Kurszkot a Fener. Az oroszok ugyanakkor most jó sorozatban vannak, a Gironát és a Schiót verték. Natasha Howard pedig január hónap MVP-je lett.

Az Arka Gdynia a Spar Gironát fogadja. Ahhoz, hogy állva maradjon tavaszra a Girona, nyerniük kell a sereghajtó otthonában. Erre minden esélyük megvan, bár rengeteg nehézséggel küzdenek. A közelmúltban őket is elkapta egy Covid-hullám. Talán ennek is betudható, hogy döntő pillanatokban sokat hibáztak a Kurszk ellen. Mindenképpen szükségük lenne arra, hogy Kennedy Burke mellé még egy játékos feljebb lépjen támadásban. Komoly potenciál van a csapatukban, amit sokszor igazoltak már. A Gdyniát a Lengyel Kupában kellemetlen meglepetés érte a hétvégén. Nem lehet más a céljuk, mint  sikerélménnyel zárni a nemzetközi szereplést, aztán újult erővel nekimenni a tavasznak, ahol a Polkowice igazán erős kihívó lesz számukra.

A Galatasaray a Famila Schiót fogadja. Biztos, hogy nem azt várta a múlt héttől a Galatasaray, amit végül ki tudott hozni belőle. Kikaptak Sopronban, majd ami fájóbb lehet, a Basket Landes otthonában is. Számolgatós lesz számukra az Európa Kupa folytatás is, pedig vélhetően nem csak mi gondoltuk úgy, hogy Kelsey Plummal megerősödve a végső győzelemre is esélyesek lennének a második számú európai sorozatban. Most nem fér bele egy hiba a Schió lenne, de az olaszoknak is legalább ekkora a tét az Euroliga negyeddöntő elérése miatt. Múlt héten hazai pályán a Schio csúnyán kikapott a Kurszktól. Jasmine Keys extra formában játszik és bár Sandrine Gruda továbbra is megbízható, de hiába a sok opció, hullámzó a játék képe. Az pedig nem fér bele, hogy rendre 40% alatt maradjanak mezőnyben a fontos meccseken.

Menetrend

16:00 Dinamo Kurszk – Fenerbahce
18:00 Arka Gdynia – Spar Girona
18:00 Galatasaray – Famila Schio
19:30 Basket Landes – Sopron Basket

A mérkőzések élőképes közvetítése a FIBA YouTube csatornáján látható, az élő statisztikák a sorozat hivatalos honlapján érhetőek el.

A B-csoport állása

Hirdetés