Hirdetés
Magyarország

Szerdán NKE-FCSM Csata – Vasas Akadémia bajnoki mérkőzés:

:

Hirdetés

A nemzetközi kupasorozatok rajtja mellett szerdán egy mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. A 3. fordulóból elhalasztott találkozón 17 órától az NKE-FCSM Csata látja vendégül a Vasas Akadémiát.

A szerdai találkozót a házigazda NKE-FCSM Csata egy győzelemmel és egy vereséggel várja, míg a Vasas Akadémia három vereséggel.

A Csata az első fordulót követően két játéknapon sem lépett pályára, így kéthetes szünet után szerepelt Zalaegerszegen a hétvégén. Ez nem zökkentette ki Tursics Krisztián tanítványait. Ellenkezőleg, rendkívül nagy energiával kezdett a csapat, amihez kiemelkedő dobóforma párosult. Az első félidő nyolc triplája alapozta meg a 20 pontos vezetést. Összességében pedig 61 kísérletéből 39 sikeres lett. A teljesítmény-indexet nézve hárman (Horvát Bernadett, Megan Gustafson és Lelik Réka) elérték legalább a 26-os értéket. Kiemelkedő a 21 gólpassz is.

A Vasas fordulatos találkozón maradt alul Cegléden, ahol még a harmadik negyedben is felzárkózott egy pontra. Összességében azonban a 17 eladott labda és a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat. A mezőnykísérleteket nézve 71-ből 29 lett sikeres. A védekezés viszont ismét hatékonyan működött, volt 8 szerzett labdája a Vasasnak és Taylor Murphy a 21 pontja mellett kiválóan hozta helyzetbe a társait. Az amerikai irányító összesen 10 gólpasszt osztott ki. Ezekre az erősségekre így a folytatásban is építhetnek Földi Attila tanítványai.

Érdekes találkozóra lehet számítani szerdán. Nagy kérdés, hogy a Csata a minden tekintetben valóban extra zalaegerszegi formáját meg tudja-e ismételni, illetve a Vasas pár nap leforgása alatt tud-e pontosítani a ceglédi játékához képest.

Hirdetés