Hirdetés
Európa

Szerdán Orenburg – Salamanca találkozóval folytatódik az Euroliga:

:

Hirdetés

Szerdán egy mérkőzést rendeznek a női kosárlabda Euroliga 2020/2021-es kiírásában. Az A-csoport isztambuli buborékjában 17 órától összecsap a Nagyezsda Orenbrug és a Perfumerias Avenida Salamanca.

Óriási bravúrral az Orenburg kedden 16 pontos hátrányból talpra állva legyőzte a Kurszkot. Maros Kovacik csapata nagy meccset játszott, 46-36-ra nyerték a lepattanócsatát, értékesítettek nyolc triplát és kiválóan védekeztek. A kurszkiakat 38%-os mezőnymutatón tartották. Az Orenburg csapatként is riválisa fölé nőtt. A 27 mezőnykosarukat 20 gólpassz előzte meg. A Kurszknál ugyanez az arány 24 mezőnykosárra mindössze 12 gólpassz volt.

A Salamanca szereplését nagy várakozás előzi meg. Nem csak azért, mert Roberto Iniguez csapatait mindig figyelni kell, hanem a keretük miatt is. A tavaly megismert alapcsapathoz, melyet Silvia Domínguez, Maite Cazorla, Karlie Samuelson, Tiffany Hayes, Emese Hof és Andrea Vilaró alkot, Nikolina Milic, Katie Lou Samuelson, Marica Gajic, Umi Diallo és Leonor Rodriguez csatlakozott. Bár egy hároméves projektet indítottak, ahol nem az első évben várják a kiugró nemzetközi eredményt, de ezzel a gárdával már most sokáig lehet jutni. Érdekes lesz figyelni, hogy Roberto Iniguez elvei mennyire érvényesülnek. A bajnokságban veretlenek, legutóbb hosszabbításos csatában győzték le a Valenciát. A 13 bajnokin átlagban 58.5 pontot kaptak, vélhetően ezzel sincsen probléma.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés