Hirdetés
Archivum

Szerdán öt mérkõzéssel folytatódik az Euroliga:

:

Hirdetés

Két hét szünet után szerdán öt mérkõzéssel folytatódik a nõi kosárlabda Euroliga. A Sopron Basket majd csütörtökön lép pályára, de már az elsõ 2019-es játéknapon is pikáns meccsek jönnek.

Kezdjük rövid beharangozónkat a Sopron Basket együttesét is soraiban tudó B-csoporttal. Ebben a nyolcasban három összecsapást bonyolítanak le szerdán. A Dinamo Kurszk a TTT Rigát fogadja. A két alakulat októberben emlékezetes csatát vívott, ahol végül mindössze 70-69-es gyõzelmet aratott Lettországban a bombaerõs orosz sztárcsapat. Azóta már tudjuk, hogy a rigaiaktól ez nem egy egyszeri tisztes helytállás volt, hanem az alapszakasz elsõ felében végig versenyképes teljesítményt nyújtottak. A Kurszk pedig annak ellenére nem lehet elégedett, hogy veretlen a sorozatban. Nem voltak meggyõzõek, ráadásul hazai porondon úgy néz ki, hogy a Jekatyerinburgot idén sem tudják letaszítani a trónról. Nem véletlen, hogy Quanitra Hollingsworth személyében már új igazolást is bejelentettek és sajtóhírek szerint Tina Charles távozása valószínûsíthetõ.

A Fenerbahce az Olympiacos-t fogadja. A görögök a Rigához hasonlóan a selejtezõbõl jöttek és õk ugyan nem nyertek még meccset, de kellemetlen stílusú játékukkal minden riválisukat megszorongatták. December végén például utolsó másodperces találattal kaptak ki a Salamancától és ekkor már az új horvát centerük is bemutatkozott. Athénban sokáig meccsben voltak a Fener-rel és ha török sztárcsapat nem szedi össze magát a szombati bajnoki rangadón mutatott pontatlan játéka után, bajba kerülhet. A Salamanca pedig a Hatay alakulatát látja vendégül. A két csapat októberi meccsét a törökök nyerték. Mindkét gárda hullámzó hónapokon van túl nagy gyõzelmekkel és váratlan vereségekkel. A Salamanca a 4/3-as mutatójával a Sopron közvetlen riválisának tekinthetõ, a Hatay-tól már bravúrok kellenének a rájátszáshoz. Azzal, hogy leigazolták Riquna Williams-t, akinek a játékengedélye is megérkezett, még nem tettek le a továbbjutásról. A Hatay esetében azt is érdemes megjegyezni, hogy ezzel a kerettel bejárhatónak tûnik számukra a Galatasaray tavalyi útja. A másik török sztárcsapat akkor az EL küzdelmeitõl búcsúzva taktikusan sakkozva az erõforrásokkal és a versenynaptárral, megnyerte az Európa Kupát.

Az A-csoportban szerdán kér mérkõzés jön. Az USK Praha a Nagyezsda Orenburgot látja vendégül. A prágaiak a klub történetének legjobb rajtját produkálták. Alyssa Thomas minden mutatóban kiemelkedik a mezõnybõl, egyértelmûen az év igazolása. Orenburgban a téli szünetben tovább erõsödött a spanyol mag, Laura Nicholls javíthat a versenyképességükön. Óriási harcot fognak a vívni a CCC Polkowicével a még rájátszást érõ negyedik helyért. A Bourges éppen a CCC Polkowicét fogadja a nyolcas másik szerdai összecsapásán. Nem indult jól az év a francia bajnok számára. Kifejezetten gyenge teljesítménnyel nagy pofont kaptak a hazai csúcsrangadón. Ugyanakkor a CCC Polkowice is fontos bajnokit veszített. Nagy kérdés, hogy melyik fél rendezi elõbb a sorait. A lengyelek lépéselõnyben vannak a negyedik helyen a csoportban, de minden józan számítás szerint egy bravúrgyõzelemre szükségük lehet a rájátszáshoz. Nem valószínû, hogy ez Bourges-ban születik meg, de az év elején bármi történhet.

Menetrend

Január 9., szerda

A-csoport
19:00 USK Praha – Nagyezsda Orenburg
20:00 Bourges Basket – CCC Polkowice

B-csoport
17:00 Dinamo Kurszk – TTT Riga
17:30 Fenerbahce – Olympiacos
20:30 Perfumerias Avenida Salamanca – Hatay BB

Hirdetés