Hirdetés
Európa

Szerdán öt mérkőzéssel folytatódik az Euroliga:

:

Hirdetés

A Sopron Basket csütörtökön 20 órától lép pályára, de azt megelőzően szerdán már öt mérkőzést megrendeznek a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában. Rövid beharangozó ezen találkozókhoz.

Az A-csoportban a már eldőlt, hogy mely négy csapat folytathatja az Euroliga negyeddöntőjében. Ettől függetlenül maradtak érdekes nyitott kérdések. Ilyen például, hogy a Jekatyerinburg és az USK Praha kettőse mögött ki szerzi meg a harmadik helyet, a Bourges vagy az Orenburg. Illetve az Európa Kupás folytatásra jelen pillanatban matematikai esélye még négy gárdának (Reyer Venezia, TTT Riga, Castors Braine, Cukurova) is van.

A címvédő UMMC Jekatyerinburg az olimpiai selejtezők miatti szünet legnagyobb hírét szolgáltatta Breanna Stewart szerződtetésével. A játékengedélye már megérkezett, így akár szerdán 20 órától a Bourges otthonában bemutatkozhat. Az orosz csapat természetesen toronymagas esélyes Franciaországban, de nem lesz könnyű dolguk, mivel a Bourges számára óriási a tét. A harmadik helyet szeretnék, amivel elkerülnék a Fener-t a negyeddöntőben. Többször szorongatta meg a bourges-i alakulat szervezett játékkal, határozott védekezéssel az oroszokat a korábbi években. Erre most is lehet esély.

Az USK Praha a Reyer Veneziát fogadja. A prágaiak a statisztikák alapján a Jekatyerinburg mögött a második legerősebb gárdának számítanak a mezőnyben. Komoly erőt mutatnak Natalia Hejkova tanítványai és a cseh fővárosban egyértelműen csalódásként élnék meg, ha lemaradnának a Final Four küzdelmeiről. Ennek a meccsnek az érdekességét az adhatja, hogy a Reyer a szünet óta kőkemény bajnoki csatákon van túl és ezeken játékba lendülhetett. A prágaiaknak erre nem volt módjuk, mert csak egy 116 pontos Slavia elleni meccs jutott, ami talán még edzésnek is kevés. Szünet után ez a formába hozási időszak minden évben egy kritikus pillanat Natalia Hejkovának.

A Nagyezsda Orenburg a TTT Riga vendége lesz. A lett bajnok a három győzelmével az Európa Kupás folytatás kapujában áll, egy bravúrral gyakorlatilag szerdán be is léphetne ezen. Nem esélytelenek, mert Yvonne Turner kiválása óriási csapás az Orenburgnak. A három orosz közül egyértelműen az orenburgi keret a legszűkösebb és a szezon ezen késői időszakában már egy klasszis pótlását is nehéz megszervezni. A Cukurova pedig a Castors Braine-t látja vendégül. A belgák is három győzelemmel várják a folytatást, míg a törökök két sikernél tartanak. Amennyiben a Castors Braine nyer, akkor végleg kiejtik az Európa Kupáért zajló versenyfutásból a Cukurovát. Saját esélyeiket pedig életben tartják. Javítja a belga bajnok lehetőségeit, hogy legjobbjuk Celeste Trahan Davis hosszú kihagyás után a hétvégén visszatérhetett. Itt óriási számolgatás várható.

A B-csoportban egy mérkőzés lesz szerdán. A Fenerbahce fogadja 17 óra 30 perctől a Lattes Montpellier-t. A Sopron szempontjából sem mindegy, hogy milyen eredmény születik. A francia csapat ugyanis akár még előzhető is lenne a hátralévő két fordulóban. A Fenerbahce-nál Alina Iagupova sérülése okozhat fejfájást. A legutóbbi hírek egy hét, esetleg 10 nap kihagyásról szólnak az esetében. A francia gárda számára pedig óriási csapás volt januárban Stephania Mavunga kiesése. Hullámzóbb lett a játékuk azóta és ez már az eredményeken is megmutatkozik. A hétvégén nem tudták kivívni a döntőbe jutást a Francia Kupában. A látottak alapján pedig azt kell mondani, hogy a Lyon egyértelműen jobb volt náluk. Óriási kérdés, hogy ebből a hullámvölgyből miként tudnak kijönni.

Menetrend

A-csoport
16:00 Çukurova Basketbol – Mithra Castors Braine
18:00 TTT Riga – Nagyezsda Orenburg
19:00 USK Praha – Reyer Venezia
20:00 Tango Bourges Basket – UMMC Ekaterinburg

B-csoport
17:30 Fenerbahçe – Basket Lattes Montpellier

Hirdetés