Hirdetés
Archivum

Szerdán rajtol a bajnoki döntõ párharc Szlovákiában:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdõdik Szlovákiában a Good Angels Kosice és az MBK Ruzomberok között az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó döntõ párharc. Az esélyes a kassai csapat, a rózsahegyiek azonban már az elõdöntõben is megmutatták, hogy képesek bravúrra.

Kezdjük a finálé felvezetését egy kis történelmi áttekintéssel. A 2013/2014-es évad után rendeznek ismét Good Angels Kosice – MBK Ruzomberok döntõt Szlovákiában. Az elmúlt három évben a kassaiak mellett a Pie¹»anské Èajky szerepelt a fináléban. A Good Angels Kosice immár 14 bajnoki címnél jár, 2004 óta minden évben elhódították az aranyérmet. Mellettük a rózsahegyi gárda 11 bajnoki címmel büszkélkedhet, nekik 1993 és 2003 között volt egy hasonló domináns sorozatuk. Az elmúlt három évben a döntõben a Pöstyén nem tudott meccset nyerni. Utoljára még 2014 tavaszán a Rózsahegy verte egyszer a Kassát a fináléban, de végül az a párharc is 3-1-es összesítéssel ért véget. Reálisan egy siker idén is megcélozható lehet a Rózsahegynek.

Ha szigorúan az erõviszonyokat nézzük, akkor idén is a Good Angels Kosice óriási fölénye rajzolódik ki. Szerkezetben, minõségben is elõrébb járnak a kassaiak, akik eddig már négyszer gyõzték le az MBK Ruzomberok alakulatát. Október elején és december elején az alapszakaszban. Ekkor 9, illetve 14 pontos különbség alakult ki a felek között. Február közepén és március elején a bajnoki középszakaszban 16 és 20 egységgel múlta felül riválisát a kassai gárda. Ekkor már a Rózsahegy téli igazolásai is pályára léptek, de a címvédõ fölénye ennek ellenére érvényesült. Ettõl függetlenül egy döntõ párharc lélektana mindig más. A Pöstyént meggyõzõ teljesítménnyel pályahátrányból 3-0-ra verte az elõdöntõben a Rózsahegy, mely a fináléban veszíteni való és teher nélkül játszhat. A keretükben pedig Bozóki Bettina szereplését is követhetjük.

Hirdetés