Hirdetés
Magyarország

Szerdán Sopron – Szekszárd rangadóval folytatódik a bajnokság:

:

Hirdetés

Szerdán egy mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. 19 óra 30 perctől pótolják a 3. fordulóból a Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd bajnoki rangadóját.

Ha ránézünk a bajnoki tabellára így a 2021-es esztendő elején, akkor azt láthatjuk, hogy 13 győzelemmel a Sopron Basket veretlenül vezet. Mögötte az Atomerőmű KSC Szekszárd és az UNI-Győr – MÉLY-ÚT 15 lejátszott találkozót követően 13 győzelemmel és két vereséggel rendelkezik. Mondani sem kell tehát, hogy óriási a tét. Egy ilyen bizonytalanságokkal teli időszakban természetesen óvatosabban kell fogalmazni az esélylatolgatásokban, de egy sikerrel a Sopron Basket az alapszakasz megnyerésének kapujába érne, míg szekszárdi győzelem esetén még nyílt lehetne az első három pozíció sorsa.

Meghatározó hetek előtt

Rendkívül fontos hónapra fordultak a csapatok, ahol a hazai bajnokság alapszakasza mellett a nemzetközi sorozatok szempontjából is sok kérdésre választ kapunk. A hazai porondot nézve a Sopron Basket ezen felül még fogadja a ZTE-t, majd jövő héten megvívja a PEAC-Pécs gárdájával mindkét bajnokiját. Ezt követően utazik Bourges-ba az Euroliga csoportkört lezáró buborékos tornára.

A Szekszárd a Cegléd vendége lesz, majd jön a győri Európa Kupa buborék. Az elmúlt hetekben mindkét csapat szolgált bejelentésekkel. A Sopron Határ Bernadett, illetve Briann January és Gabby Williams, míg a Szekszárd Studer Ágnes és Bálint Réka szerződés-hosszabbítását kommunikálta. Topcsapatoknál az év eleji időszakban még egy átlagos szezonban is, de most hatványozottan fontos egy távlatibb képet kommunikálni a játékosok és a nagyközönség felé.

Jól reagáltok a kihívásokra a csapatok

A decemberi időszakkal mindkét fél elégedett lehet. A Sopron számára a négy hazai megnyert Euroliga mérkőzés mellett nagyon fontos, hogy gond nélkül átvészelte azt az időszakot év végén, amikor Gabby Williams és Határ Bernadett nélkül kellett egy szűkösebb rotációval szerepelnie.

A Szekszárd kapcsán a klub felvezetésében Zeljko Djokic is elmondta, hogy akadt olyan, amikor Cyesha Goree volt az egyetlen rendelkezésre álló magas játékosa. Sőt, a BEAC ellen még ő sem. Az, hogy egy győri vereséggel túlélte ezeket a heteket a KSC, egy kedvező eredménysor. Vasárnap a soproni együtteshez már Gabby Williams és Határ Bernadett is visszatért. A Szekszárd szombaton a Csata ellen Erica McCall és Gereben Lívia nélkül sorakozott fel.

Meghatározó lesz a védekezés

A Sopron mind a négy Euroliga meccsén az aktuális riválisát 60 pont környékén tartotta. A magyar bajnokságban a 13 találkozóján pedig 57,3 pontot kapott átlagban. Sokszor kiemeltük, hogy a jó védekezés mellett megvan az az extra minőség a keret rutinos tagjai között, hogy támadásban rendre fel tudott lépni valaki vezérnek. Bár akadtak hiányzók, de mégis sokkal kisebb volt a hullámzás meccseken belül, mint a hazai mezőny többi tagjának. Ha jött is visszaesés, az már olyan különbségnél érkezett, hogy a győztes kilétét nem befolyásolta egyetlen bajnokin sem. Ebben itthon óriási a Sopron előnye. Ha a számokat nézzük, akkor a bajnokságban 89 pontos átlaggal, közte majdnem 40%-os triplamutatóval jelenik meg.

A Szekszárdnak az idei évadról nemzetközi meccse még nincs. A bajnokságban ugyanúgy 89 szerzett pontot átlagol, mint nagy riválisa. Az, hogy nem tudott teljes kerettel dolgozni a szakmai stáb és mindig akadtak hiányzók, elsősorban a védekezésen mutatkozik meg. Átlagban 70,4 pontot kapott idén a csapat. A Covid után nehezen jönnek vissza a játékosok, hamarabb fáradnak és a negyedik negyedre emiatt rendre visszaesik a teljesítmény. Az utolsó négy meccsén a záró szakaszt elveszítette a Szekszárd. Amikor már teljes kerettel minőségi edzésmunkát tud végezni a csapat, akkor a védekezésben és a fizikális állapotban is gyors előrelépésre lehet számítani. Nem szabad elfejteni, hogy komoly kvalitásokkal rendelkező játékosok alkotják a keretet. Ha mindenki rendelkezésre áll, akkor nemzetközi szintű variációs lehetőségek vannak. Ennek megfelelően természetesen számolni kell a Szekszárddal.

A januári feladatok előtt egy értékes erőfelmérő várható mindkét csapat számára.

Hirdetés