Hirdetés
Európa

Szerdán ülésezik a FIBA döntéshozó testülete, eldől az orosz csapatok sorsa:

:

Hirdetés

Ahogy arról lapunkban is nagy terjedelemben beszámoltunk, az Oroszország által kirobbantott ukrajnai háború a nemzetközi sportéletre is komoly hatással van. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) eddig szűkszavúan kommunikált. Most azonban bejelentették, hogy szerdán ülésezik a FIBA illetékes testülete. Részletek a Sopron Basket közleményében.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) arról tájékoztatta a nemzetközi sorozatokban még érdekelt klubokat, hogy az ukrajnai helyzet kapcsán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) ajánlását figyelembe véve szerdán ülésezik az illetékes FIBA testület, mely dönt a nemzetközi sorozatokban érdekelt orosz csapatok további sorsáról. A döntés meghozataláig egyúttal kérték a kluboktól minden soron következő nemzetközi mérkőzésük szervezési feladatainak a felfüggesztését. A döntésről, mely a Jekatyerinburg és a Kurszk szereplése végett kihatással lehet az Euroliga rájátszására is, szerda késő este vagy csütörtök délelőtt ígértek hivatalos közleményt.

– írja közleményében a Sopron Basket.

Amennyiben az orosz csapatokat kizárják, úgy az Euroliga rájátszásában új párosítások lehetnek és az Európa Kupába visszaeső csapatok kiléte is változhat. Ha minden arányosan tolódik, akkor a Sopron Basket a Lattes Montpellier-rel mérkőzhet a negyeddöntőben. Az Atomerőmű KSC Szekszárd pedig az A-csoport hatodik helyéről az Európa Kupa negyeddöntőjébe kerülhet.

Hirdetés