Hirdetés
Magyarország

Szerdán VBW CEKK Cegléd – NKE-FCSM Csata mérkőzés:

:

Hirdetés

Szerdán egy találkozóra kerül sor a hazai élvonalban. Ezen a VBW CEKK Cegléd fogadja az NKE-FCSM Csatát. Ezzel a találkozóval zárul a hazai élvonal alapszakaszának első köre.

Egy kisebb pihenő után lépnek pályára a csapatok. Utoljára december 7-én, illetve 8-án láttuk játszani ezt a két gárdát. Az NKE-FCSM Csata a Győr otthonában a második félidei jó játékára építve 76-74-es sikert ért el. A Cegléd pedig Szekszárdon maradt alul a vártnál nagyobb különbséggel 97-52-re. Ez a kisebb megszakítás egyik félnek sem jött rosszul. A Ceglédnek egy sok utazással járó sűrű időszak zárult az Európa Kupa búcsúval. Ahogy azonban a Csatás videós nyilatkozatokban is elhangzott, a győri mérkőzés tapasztalatait értékelve igyekezett pontosítani a játékon a szakmai stáb és erre jó szolgálatot tett ez a 10 nap.

A válogatott szünet után ellentétes utat járt be a két együttes. A Cegléd három vereséget szenvedett. A szekszárdi fellépés előtt két közvetlen riválistól, a PEAC-tól és a Győrtől kapott ki. Ezek az eredmények a Magyar Kupa nyolcas döntőbe kerültek. Angelika Stankiewicz felépülése és Licskai Zsófia visszatérése bővítette a rotációs lehetőségeket, de egyelőre ez eredményekben nem hozott áttörést a CEKK számára. A Csata a miskolci veresége után a Szekszárdot és a Győrt múlta felül, amivel stabilizálta helyét az élbolyban. Felemás mérkőzés kerekedett legutóbb a győri csarnokban, ahol az első 20 perc egy klasszikus értelemben vett dobópárbajt hozott 49-40-es félidővel. Nagy lépés volt a Csatától, hogy a harmadik negyedre markánsan tudott javítani a védekezésén. Ez a hosszú távú eredményesség szempontjából is kulcsfontosságú visszajelzés lehet. Ekkor már a két keret közötti szerkezetbeli és főleg szervezettségbeli különbség kijött. Nem véletlen lett annak a hétvégének a legjobbja a számok alapján (is) Megan Gustafson.

Olyan szempontból nagy a tétje a találkozónak, hogy egy idegenbeli győzelemmel a Csata lépéselőnyben fordulna a második helyen az alapszakasz második körére. A DVTK, Szekszárd kettős ugyanis 3-3 vereséggel rendelkezik. A Ceglédnek a Magyar Kupa lehetőség ugyan elveszett, de az alapszakasz végén a rájátszás még bőven elérhető. Nagyon sűrű az a középső boly, ahol jelentős tudáskülönbségek sincsenek a felek között. Nagy általánosságnak tűnik, de szerkesztőink minden évben kiemelik lapunk hasábjain, hogy a mezőny azon részében rengeteget érhet egy bravúr a top4 ellen. Akár a különbséget is adhatja a tavaszi végelszámolásnál.

Hirdetés