Hirdetés
Archivum

Szerdán ZTE NKK – NKE-Csata rangadó a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Miközben a nemzetközi porodon a válogatott szünet után újraindul a nagyüzem, a hazai élvonalban is fontos mérkõzés jön. Szerdán 17 órától a ZTE NKK az NKE-Csata együttesét látja vendégül. A tabella 5. és 6. helyezettje méri össze az erejét.

A ZTE NKK hétfõn este került a címlapokra, amikor a veterán görög klasszis Evanthia Maltsi szerzõdtetését jelentette be. A klub közleménye szerint a játékos szerdán be is mutatkozhat a csapat színeiben. A nõi kosárlabdát kedvelõk számára Maltsi-t nem kell bemutatni. Klubszinten is sokáig Európa meghatározó csapataiban pattogtatott, míg a válogatottban még a szeptemberi Világbajnokságon vagy most a novemberi Eb-selejtezõk alkalmával a görögök húzóembere volt. Nyilván, ahogy minden ilyen klasszis igazolás esetén hangsúlyozni szoktuk, egy játékos önmagában nem tud nagy változást hozni. Idõ kell a beépítéséhez is. Viszont a jelenlétével a pályán nem csak a társainak tud sokat segíteni, de az ellenfeleket is változtatásra kényszeríti. Egy Maltsi kaliberû játékos ugyanis akár egy-egy villanással új helyzetet teremthet a pályán és a ZTE igazán sokat így profitálhat a szerzõdtetésébõl.

Visszakanyarodva a szerdai rangadóra. A házigazda ZTE NKK 5 gyõzelemmel és 3 vereséggel, míg az NKE-Csata 4 gyõzelemmel és 2 vereséggel fordul az összecsapásra. Ahhoz, hogy tartsa a lépést a mezõny elsõ felével, mindkét gárdának óriási szüksége lenne a sikerre. Hasonló erények jellemzik a két alakulatot, miután a szakvezetõk elsõsorban a szervezett védekezésre építenek. Ez a kapott pontok átlagán is megmutatkozik. A ZTE ellen 69.2, míg a Csata ellen 70.6 pontot értek el átlagban eddig a riválisaik. Mivel a felek már átesetek a Sopron Basket elleni magas pontszámot hozó õszi találkozón, így ezek a mutatók igencsak kedvezõnek számítanak. Óriási kérdés lesz a védõmunka terén, hogy melyik fél tudja az akaratát jobban rákényszeríteni a másikra.

Mindkét klubnál a keret tagjainak többsége rendelkezésre állt a válogatott szünetben, így volt idõ az építkezésre, a finomhangolásra. Az október végén, november elején mutatott formára egyik oldalon sem lehet panasz. Bár utolsó bajnokijukat egyaránt elveszítették a csapatok, de a Csatának a Soprontól ez bõven belefért és a ZTE esetében is egylabdás, hosszabbításos pécsi vereségrõl beszélhetünk. Érdekesnek ígérkezik a küzdelem a magas posztokon, hiszen a Csatánál Kelsey Lang az õszi idõszak egyik legjobb légiós magas játékosa volt. A ZTE-nél pedig a Nadia Parker, Janis Ndiba, Horti Dóra belsõ sor még nemzetközi szinten is versenyképes lenne. Nehéz tehát jósolni. Egy azonban biztos, hogy küzdõs, harcos rangadó lesz, amit a nõi kosárlabda szerelmeseinek kifejezetten ajánlunk.

Hirdetés