Hirdetés
Archivum

Szerdától a Balkán Kupán szerepel az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Szerdán kezdõdik Kolozsváron a 2018-as Balkán Kupa, ahol a négycsapatos mezõnyben az U16-os leány kosárlabda válogatott szereplését is követhetjük.

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Balkán Kupát rendhagyó módon idén nem Bukarestben, hanem Kolozsváron bonyolítják le. Illetve a versenynaptárban is pár nappal elõbbre került a rendezvény. December 12. és 15. között zajlanak majd a torna küzdelmei. A magyar csapat ellenfelei Románia, Bulgária és Macedónia lesznek.

Az U16-os válogatottnál idén õsszel új szakmai stáb kezdte meg a munkát. A vezetõedzõ a Vasas Akadémiánál dolgozó Igor Skocovski lett, akinek a munkáját Imreh Ajtony és Meszler Balázs segíti. A gyúró Tóth Ákos, a technikai vezetõ pedig Farkas Fanni a nemzeti csapat mellett.

Hétfõn délután Igor Skocovski vezetõedzõ lapunknak elmondta, hogy elõször október végén egy õszi összetartáson találkozott a keret. Ekkor 28 játékossal dolgoztak, akiket két csoportba osztva öt-öt edzés alkalmával néztek meg. Ezt követõen került sor az elsõ keretszûkítésre. A csapatra az elsõ hivatalos tornák decemberben várnak. Elõbb december 12. és 15. között a Balkán Kupa, majd december 28. és 30. között az Olimpiai Reménységek Versenye. Ezt idén hazánkban, Székesfehérváron bonyolítják le.

Az elsõ nagy erõpróba a Balkán Kupa lesz. Igor Skocovski vezetõedzõ lapunknak elmondta, hogy erre a tornára jellemzõen a 2004-es születésûek közül válogatottak, akikhez néhány 2003-as játékos fog csatlakozni. Fontos cél a szakmai stáb számára, hogy felmérjék a fiatalabbak közül kire lehet számítani a folytatásban. Az ORV-n döntõen a 2003-as születésûekre épül majd a keret, akik kiegészülnek 2004-es játékosokkal.

„Mindkét torna fontos számunkra, hogy lássuk hol állunk és így minden alkalommal a legjobbak kerüljenek a válogatottba. A cél, hogy továbbra is tartsuk a lépést a legjobbakkal ebben a korosztályban is. Az ORV a szlovák, a lengyel és a cseh válogatottal egy erõsebb mezõnyt vonultat fel. Értékes visszajelzés lesz, hogy kikre számíthatunk a két nagy nyári kihívás az EYOF és a korosztályos Európa-bajnokság alkalmával.” – fogalmazott beszélgetésünk során Igor Skocovski vezetõedzõ.

A Balkán Kupát megelõzõ összetartásra behívott 14 fõs keret: Andi Hanna (Atomerõmû KSC Szekszárd), Holtz Rebeka (Atomerõmû KSC Szekszárd), Suhajda Vanda (DVTK), Tamás Gréta (Bajai NKK), Sitku Zsuzsanna (Vasas Akadémia), Peitl Fruzsina (DVTK), Darázsi Dóra (Török Flóris – Törekvés SE), Kun Rita (Vasas Akadémia), Horváth Dóra (Dávid Kornél KA), Ferenczi Kata (Széchenyi KA Gyõr), Gyöngyösi Janka (Soproni Darazsak Akadémia), Farkas Szonja (Csata DSE), Milkovics Réka (Széchenyi KA Gyõr), Pfeiffer Virág (Soproni Darazsak Akadémia).

Hirdetés