Hirdetés
Archivum

Szerdától csehországi tornán szerepel a PINKK:

:

Hirdetés

Szeptember 7. és 9. között kerül megrendezésre a hagyományos trutnovi felkészülési torna, melyen idén is a PINKK Pécsi 424 képviseli hazánkat.

A szervezõk közleménye alapján már beszámoltunk a mezõny összetételérõl, a programról, illetve arról is, hogy hosszú évek után miért változott meg a torna neve. Most egy kicsit ismerkedjünk meg részletesebben a csapatokkal. A magyar résztvevõ PINKK Pécsi 424 a következõ napokban az elsõ felkészülési meccseit fogja játszani az elõszezonban. A pécsiekhez a múlt héten csatlakoztak be a légiósok, addig az idei nyáron új igazolásokkal 12 fõsre nõtt magyar mag készült együtt. Döntõen fizikai felkészítés jellemezte ezt az idõszakot.

A légiósok érkezése óta sem tudott teljes kerettel készülni a PINKK, hiszen Ruják Nóra a hétvégén a 3×3-as válogatott tagja volt, míg Domokos Kinga Réka sérüléssel bajlódik. Mint minden évben, az elsõ felkészülési meccseken természetesen az a legfontosabb, hogy visszaigazolást kapjon arról a szakmai stáb, hogy mennyire sajátította el a keret azokat elképzeléseket, elveket, melyek mentén a csapatépítést elképzelik. Ilyenkor az eredmények tekintetében még nem érdemes számolgatni.

A PINKK csoportjában szerepel a német bajnok TSV Wasserburg. A német együttes életét az elmúlt években egy furcsa kettõség határozta meg. A német bajnoksághoz a keretük sok volt, a nemzetközi kupákban történõ eredményes szerepléshez viszont kevés. Várhatóan az elõttünk álló szezonban sem lesz kihívójuk otthon, de most a nemzetközi porondon is lehet esélyük. Az Európa Kupában ugyanis a nyugati konferenciában két svéd csapattal találkoznak, illetve a Flammes Carolo Basket – Eisvogel USC Freiburg selejtezõ gyõztesével. Ebbõl a négyesbõl tovább lehet jutni és erre is pályáznak. Továbbra is légiósokra építenek és az új igazolásaik között egy régi ismerõssel találkozhatunk, hiszen Milica Ivanovic hosszú idõn át Gyõrben szerepelt.

A csoport harmadik tagja a Nymburk, akik szintén nem ismeretlenek itthon. Tavaly kétszer is jártak hazánkban. Csehországban megnyerték az elmúlt évadban a kupát, melyben nem vett részt az USK Praha. A bajnokságban pedig a toronymagasan kiemelkedõ prágaiak mögött másodikak lettek. A cél a következõ évadban az eredmények szinten tartása. Ennek megfelelõen a cseh magot megtartották, illetve tudtak hosszabbítani az ukrán válogatott 202 cm magas centerével Aleksandra Khomenchuk-kal. Mellettük igazoltak két román válogatott játékost is. Nem lehet tudni, hogy milyen kerettel érkeznek Trutnovba, hiszen két játékosuk szerepelt hétvégén a 3×3-as Európa-bajnokságon. A cseh válogatottból Kateøina Zavázalová, míg a román nemzeti csapatból Sonia Ursu.

A B-csoportot a házigazda Loko Trutnov mellett a német SV Halle Lions és a cseh Sokol Hradec Kralove alkotja. A pénteki záró napon a két csoport gyõztese mérkõzik a döntõben, a második pozícióban záró csapatok játszanak a 3. helyért és a harmadik helyezettek pedig az 5. helyért.

A PINKK Pécsi 424 programja

Szeptember 7., szerda
19:30 TSV Wasserburg – PINKK Pécsi 424

Szeptember 8., csütörtök
13:30 DSK Basketball Nymburk – PINKK Pécsi 424

Hirdetés