Hirdetés
Archivum

Szerdától dolgozik a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdi a közös munkát a magyar válogatott. Farkas Sándor együttese június 29-ig készül együtt. Az összetartás csúcspontja a kínai túra, mely során Ausztrália, Kína és egy amolyan amerikai „b-válogatott” lesz az ellenfél.

A keret szerdán délelõtt találkozik Budapesten és szombat délelõttig dolgozik a fõvárosban a csapat. A bemelegítõ héten délelõttönként az ilyenkor elmaradhatatlan orvosi vizsgálatok, felmérések várnak a gárdára, illetve ekkor kapják meg a játékosok a Kínába utazás miatt kötelezõ védõoltásokat. Délutánonként pedig edzéseket vezényel Farkas Sándor. Budapesten szombat délelõtt kerül sor az utolsó tréningre.

Jövõ hétfõtõl két héten át napi két edzéssel Körmenden készül a válogatott. A második hét végén június 8-án és 9-én az olimpiai résztvevõ, jelenleg a franciaországi kontinenstornára készülõ horvát válogatott lesz az ellenfél. Ezt követõen két és fél nap pihenõt kap a csapat, majd június 13-án csütörtökön találkozik ismét a keret és egy nappal késõbb indul a válogatott Frankfurton keresztül Pekingbe.

Tahin Péter technikai vezetõ érdeklõdésünkre elmondta, hogy Kínában három csapat lesz az ellenfél. A házigazdák mellett Ausztráliával és egy amolyan amerikai b-válogatottal mérkõznek a mieink. Az amerikai csapatról keveset tudni, miután a szervezõk elõször b-válogatottként, majd Universiade válogatottként kommunikálták õket, de a fõiskolások és egyetemisták világjátékával szinte összeér a program.

Kínában ez a négy válogatott három városban háromszor játszik egymással körmérkõzéseket, így jön ki a kilenc találkozó. A körmérkõzéses tornák között egy-egy nap pihenõt iktattak be, ekkor utaznak a csapatok egyik városból a másikba. A magyar együttes a kilenc mérkõzést követõen hazatér és június 29-én lezárul a felnõtt nõi válogatott idei programja.

A magyar válogatott a 2015-ös hazai rendezésû Európa-bajnokságig tétmérkõzéseket nem játszik, de azt semmiféleképpen sem akarta a válogatott új szakmai stábja, hogy egy nyár elmenjen közös munka és mérkõzések nélkül. A felkészülési találkozókhoz az ellenfelek kiválasztása az Európa-bajnokság miatt nehéz feladat volt, hiszen ezen csapatok egészen más ritmusban készülnek, mint a mieink. A kínai túra azonban remek lehetõség arra, hogy minõségi ellenfelekkel találkozzon a csapat és a keret tagjai a közös utazás alkalmával összerázódjanak.
 

Hirdetés