Hirdetés
Archivum

Szerdától Orosz Kupa négyes döntõ Jekatyerinburgban:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön rendezik az Orosz Kupa négyes döntõjét Jekatyerinburgban. Elképesztõen erõs tornára van kilátás a négy legjobb orosz csapattal. Hosszú idõ után végre oda jutottunk, hogy bármelyik gárda megnyerheti a díszes trófeát.

Bombaerõs mezõny méri össze az erejét Jekatyerinburgban. A három orosz Euroligás gárda – a házigazda, a Szpartak Moszkva, illetve az Orenburg – mellett az Európa Kupa döntõjében érdekelt Dinamo Kurszk lesz a negyedik csapat. A szerdai elõdöntõk során Szpartak Moszkva – Orenburg és Jekatyerinburg – Kurszk párharcokat rendeznek.
 

Az igazán pikánsnak a Szpartak Moszkva és az Orenburg összecsapása ígérkezik, mivel a két gárda az idei évadban már ötször találkozott. A bajnoki alapszakasz két mérkõzése mellett az Euroliga rájátszásában is összemérték az erejüket. Itt a sorsdöntõ harmadik mérkõzésen múlt szerdán a Szpartak Moszkva 82-67-es gyõzelmet aratott, elütve a hazai riválisát a folytatástól. A két gárda párharca során az idei évadban minden megtörtént, ami pályán csak megtörténhetett. Hétfõi hír, hogy az orosz alapszakasz orenburgi meccsén közremûködõ vezetõ bírót 5 hónapra tiltották el, miután a 66-65-ös hazai siker alkalmával végeredményt befolyásoló hibákat vétett.

A pályán a két csapat között az erõviszonyok múlt szerda óta nem változtak. A palánk alatt és a magas posztokon az Orenburg stabilabb, ugyanakkor a Hammon-Dupree-Agustus trió rutinja és nem mellesleg kiváló sportformája Pokey Chatman gárdája felé billenti a mérleg nyelvét. Az öt találkozó tapasztalata, hogy az Orenburgnak akkor lehetnek esélyei, ha Katie Douglas és Rebekkah Brunson egyszerre extra, illetve még Elena Danilochkina is hozzátesz valamit. Az Európa-bajnokság MVP-je az Euroliga párharcban nagyon eltûnt a mezõnyben, de például a hétvégén 23 pontot szerzett a Dinamo Moszkva ellen.

A Jekatyerinburg és a Kurszk párharca elsõsorban a vendégeken múlhat. Érdekes kérdés, hogy a kurszkiak a klub történetének legnagyobb sikerét jelentõ Európa Kupa finálé kapujában mennyire tudják és/vagy akarják odatenni magukat egy olyan kupadöntõn, ahol arányaiban nekik a legkisebbek az esélyeik a végsõ gyõzelemre. A két csapat mindkét idei összecsapását a Jekatyerinburg nyerte, Kurszkban 69-56-ra diadalmaskodtak, majd hazai pályán 57-51-re gyõzték le riválisukat. Ennek ellenére az uráliak verhetetlenségi nimbusza az idei évadban igencsak megkopott, legalábbis saját korábbi eredményeikhez képest.

Algirdas Paulauskas csapata az Euroligában négy vereséget szenvedett és a hazai bajnokságban is alulmaradtak a Szpartak Moszkva otthonában. Ennek megfelelõen Pokey Chatman alakulata a bajnoki pontvadászatban jelenleg lépéselõnyben van. A Jekatyerinburgnál azonban bizakodásra adhat okot, hogy a korábbi sérültek közül Svetlana Abrosimovára és Maria Stepanovára is számíthat a szakmai stáb.


Az Orosz Kupa négyes döntõjének programja

Március 7., szerda
Szpartak Moszkva Vidnoje – Nagyezsda Orenburg 11:00
UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk 14:00

Március 8., csütörtök
3. helyért 11:30
Döntõ 14:30


A döntõrõl élõ, szöveges közvetítést olvashattok a wbasket.hu oldalon.

A találkozók az Orosz Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapján a basket.ru oldalon élõ videós közvetítés formájában megtekinthetõek.

Az Orosz Kosárlabda Szövetség hétfõn bemutatta az új trófeát és az idei érmeket is.


 

Hirdetés