Hirdetés
Archivum

Szerdától rangos spanyolországi tornán szerepel a Soproni Darazsak Akadémia junior csapata:

:

Hirdetés

Szerdától szombatig a Barcelonához közeli Cornellà de Llobregat városában rangos junior tornát rendeznek 12 csapat részvételével. Az eseményre meghívást kapott a Soproni Darazsak Akadémia is.

Fotó: witbasket.com

Fotó: witbasket.com

Harmadik alkalommal kerül sor a WITBasket márkanév alatt a rangos januári erõpróbára. A barcelonai székhelyû EuropeanSportEvents rendezi az eseményt és a cél, hogy a kontinens meghatározó klubcsapatainak juniorjai összemérjék az erejüket. A mezõnyben a legeredményesebb spanyol mûhelyek dominálnak, de a Soproni Darazsak Akadémia mellett megtaláljuk többek között az olasz Stellazzurra BA vagy éppen a török sztárcsapat a Fenerbahce junior gárdáját is.

Ahogy a fentiek mutatják, nagy kihívást jelentõ erõfelmérõ elõtt állnak a soproni fiatalok. A 12 csapatot három négycsapatos csoportba osztották be a szervezõk. A mieink a JET Terrassa A, a Basket Almeda és a Valencia Basket mellé nyertek besorolást. A csoportokból az elsõ két helyezett, illetve a két legjobb harmadik jut a nyolc közé. Ott pedig már egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelem a negyeddöntõkkel, az elõdöntõkkel és a helyosztókkal.

A csoportok beosztása
A-csoport: Joviat, Stellazzurra Basketball Academy, Asador 10 Gibajas, Femení Sant Adrià
B-csoport: Soproni Darazsak Akadémia, JET Terrassa A, Basket Almeda, Valencia Basket Club
C-csoport: Rivas P. Sureste A, Premiun Fish Cb L´Horta Godella, Fenerbahçe SK, Barça CBS

A Soproni Darazsak Akadémia csoportmérkõzései

Január 2., szerda
20:15 Valencia Basket – Soproni Darazsak Akadémia

Január 3., csütörtök
10:45 Soproni Darazsak Akadémia – Basket Almeda
19:30 Soproni Darazsak Akadémia – JET Terrassa A

Hirdetés