Hirdetés
Archivum

Szerdától Török Kupa nyolcas döntõ:

:

Hirdetés

Szerdától szombatig rendezik Izmirben a Török Kupa nyolcas döntõjét. A címvédõ Fenerbahce több kihívót is kapott, a YDÜ, a Galatasaray és az AGÜ is trófeát nyerne szombaton este.

Nem túlzás úgy fogalmazni, hogy a legtöbb klasszist felvonultató nemzeti kupafinálét láthatjuk a következõ napokban. Minden csapat extra légiósokat sorakoztat fel. A címvédõ Fenerbahce tûnik a legnagyobb esélyesnek, még akkor is, ha a minap bejelentett Candace Parker még nem léphet pályára.

A Fener-nek a negyeddöntõben a Hatay együttesén kell túljutnia. A Hatay január-februári idõszakban már jobb formát mutat, mint õsszel, de meglepetés lenne a sikerük. A Fenerbahce esetében egy fontos tényezõt nem szabad elfelejteni. Ha õk fináléba jutnak, akkor szombaton este már a 37. tétmeccsüket vívják az idei szezonban. Érzõdik egy kisebb fáradtság, amely hullámzóbb teljesítményben mutatkozik meg. A kupa sajátossága viszont, hogy négy nap alatt három meccset kell játszani és nem szabad hibázni.

Ha a Fener együttesének nem ki jön ki a lépés, akkor sorban állnak a trónkövetelõk. Rögtön ott van Vajda Anna és Courtney Vandersloot csapata a Yakin Dogu Universitesi. Jelenleg vezetik a bajnoki tabellát és játékerõ alapján talán a legközelebb vannak a címvédõhöz. A negyeddöntõben ugyanakkor a Galatasaray alakulatával találkoznak, akik szintén szeretnének ismét trófeát nyerni. A Galatánál Marina Maljkovic egy nagyon jó szellemiségû és kifejezetten szervezetten védekezõ csapatot rakott össze, amelynek kerete Moriah Jefferson személyében egy extraklasszist is tartalmaz.

Mindenképpen a trónkövetelõk közé kell sorolni az AGÜ-t, ahol a Wauters, Dubljevic, Gray trió szintén komoly játékerõt képvisel. Nekik a negyeddöntõben az Euroligából búcsúzó Mersin lesz az ellenfelük. A negyedik párosításban pedig az Istanbul Üniversitesi és a Besiktas mérkõzik. Ez az a párosítás, ahol mindkét csapatnak már a négy közé jutás is siker lenne.

Hirdetés