Hirdetés
Archivum

Szerdától USK Praha – Zabiny Brno döntõ Csehországban:

:

Hirdetés

Szerdán kezdetét veszi Csehországban az USK Praha és a Zabiny bajnoki döntõje. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc toronymagas esélyese az Euroliga-bronzérmes USK Praha.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A hétvégi soproni Euroliga Final4 csapatai közül elsõként az USK Praha lép pályára hazája bajnoki rájátszásában. Natalia Hejkova együttese csak két napot pihenhetett és szerdán este már kezdi is a döntõ párharcot a Zabiny Brno ellen. Természetesen a cseh mezõnyben olyan fölényben van a prágai gárda, hogy ezen sûrû menetrend ellenére sem lehet kérdés a végsõ sikere. Az USK Praha az idei bajnoki alapszakaszban átlagban 109.1 pontot szerzett meccsenként és mindössze 49.1-et kapott. Ez valami döbbenetes mutató. Arra a nagyon komoly szintre, amibõl a hétvégén láthattunk ízelítõt Sopronban is, nincs válasza a mezõnynek.

Az USK Praha szempontjából kérdés ettõl függetlenül, hogy mennyire sikerült felfrissíteni a játékosokat. Nem is elsõsorban fizikálisan, hanem mentálisan. Számukra óriási siker volt az Euroliga bronzérem, ami egyértelmûen a szezon csúcspontját jelentette. Ezek után egy ilyen nagy tudáskülönbség mellett lejátszott találkozóra nem könnyû felpörögni. Bár az évek alatt ebben már Prágában nagy rutinra tehetett szert Natalia Hejkova és stábja. A döntõ két résztvevõje a nemzetközi kötelezettségei miatt elõrehozta a bajnoki meccseit és így már októberben, illetve novemberben lejátszotta azokat. Az elsõt Brnóban 83-58-ra nyerte az USK Praha, majd hazai pályán 105-49-es sikert arattak.

Fotó: Facebook.com/bc.rostovdon

Fotó: Facebook.com/bc.rostovdon

A Zabiny Brno minden elõzetes várakozást felülmúló szezont fut. A legendás Jan Bobrovský nevével fémjelzett klub hat év szünet után készülhet ismét finálére. A pénzügyi válságukat követõen évek óta építik a fiatal magjukat. Idén a CEWL és az EWBL sorozatot is bevállalták, ami nagyon bejött nekik. Kellõen összehozta a keretet. Ez egészül ki Marqu’es Webb személyében egy testesebb, de nagyon ponterõs és csupaszív amerikai légióssal. Számukra óriási siker volt a rutinos játékosokat szerzõdtetõ városi rivális, a KP Brno kiejtése az elõdöntõben. Az egy fordulatos ötmeccses párharc volt. Ha szépen, tisztes helytállás mellett tudják lezárni a finálét, akkor egy extra évet tudhat magukénak, ami után joggal lehetnek elégedettek.

Hirdetés