Hirdetés
Magyarország

Szerencsés Tamara a Vasas ZTE elleni sikeréről:

:

Hirdetés

A Vasas SC honlapja Szerencsés Tamarát kérdezte a ZTE elleni győzelemről és a visszatérésről.

A Vasas Akadémia élvonalbeli női csapatának vezetőedzője, Milos Pavlovic ritkán emel ki név szerint játékost egy találkozót követően, ám a vasárnapi ZTE elleni győzelem után ezt mégis megtette. A tanítványai teljesítményét a csapategység szellemében értékelő szerb mester Szerencsés Tamaráról beszélt elismerően, akinek oroszlánrésze volt a diadalban – fogalmaz a klub honlapja. A 18 esztendős akadémista olyan eredményesen kapcsolta ki a játékból a zalaegerszegi irányítót, Miljana Dzombetát, hogy a vendégcsapat többi játékosa ezzel el is veszítette a fonalat. A harmadik negyedet ennek köszönhetően 25-6-ra hozták a vasasos lányok.

„Az első félidő korántsem a terveinknek megfelelően alakult, minimális, négy pontos előnnyel mentünk pihenőre − idézte fel a vasárnapi meccs fontos pillanatát Szerencsés Tamara. – Éreztük, hogy valamit tenni kell, hiszen mi sokkal jobban játszunk annál, mint amennyi megmutattunk. Milos ekkor kért meg, hogy fogjam az ellenfél játékmesterét, én csak végrehajtottam az utasítást. Az igaz, hogy a védekezésen fordult meg a találkozó sorsa, de nemcsak én, az egész csapat sokkal jobban odatette magát a szünet után, a siker tehát közös érdemünk.

− Ismerted már Miljanát, tudtad mit kell tenned ellene?

„Nem, nem ismertem, a ZTE kerete egyébként is sokat változott az utóbbi időben, a meccs elején azonban fel tudtuk térképezni a játékát. Egyértelmű volt, hogy kicsit messzebb kellett mennem tőle, nehogy egy az egyben megverjen. Nagyon okos játékosról van szó, gyakorlatilag a vendégek egész taktikája tőle függött, nem véletlenül adott tíz gólpasszt a meccsen. Egyébként nagyon szeretek védekezni, vélhetően a személyiségemből, alkatomból is fakad, hogy ezen a téren tudok igazán kiteljesedni.”

− Társaid többségéhez hasonlóan te is elkaptad a koronavírust, nehéz volt a visszatérés?

„Bár az összes tünetet produkáltam, amint a lázam elmúlt, elég gyorsan javultam. Az a kezdeti négy-öt nap valóban nehéz volt, fizikálisan hihetetlenül legyengültem, ahogy a többiek. Ez az erőtlenség sajnos a visszatérésre is rányomta a bélyegét, s csak fokozatosan tudjuk az állóképességünket visszaszerezni. A ZTE ellen már csak ici-picit éreztem ezt az erőnléti hiányt.”

− A legelső találkozón rögtön az élvonal legjobbja, a Sopron Basket volt az ellenfeletek. Ez egyrészt kihívás volt, másrészt viszont könnyebbség, hiszen nem ti voltatok a meccs esélyesei.

„A soproniak ellen valóban a tanulás vágyával léptünk pályára, s bizony volt is mit. Igazi profiként készültek fel ellenünk is, egyetlen percig sem becsültek le bennünket és nem is eresztettek ki. A második ellenük játszott meccsen már sokkal jobbak voltunk, élvezetes játékot tudtunk produkálni, amire nagyon büszkék vagyunk.”

− A kényszerpihenő előtt nagyon jól ment a csapatnak, most nehezebb ellenfelek következnek, tartható még az eredeti terv, a legjobb nyolcba kerülés?

„Szerintem igen, csak ez lebeg a szemünk előtt, mindent annak rendelünk alá, hogy ez sikerüljön. Reális célnak tűnik, különösen akkor, ha teljesen visszanyerjük az erőnket. Ha ez meglesz, az akaraton már nem fog múlni, hatalmas küzdők vagyunk mindannyian!”

Forrás: Vasas SC

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés