Hirdetés
3x3

Szerencsés Tamara: Igazi csapatként küzdöttünk a győzelemért:

:

Hirdetés

Debrecenben a 3×3-as ifjúsági fesztivál leány tornáján Dénes Anna, Madár Eszter, Mudra Viola, Szerencsés Tamara összeállítású “A” válogatottunk veretlenül végzett az élen. A torna MVP-je Szerencsés Tamara lett, míg mellette az All-Star csapatba Madár Eszter-t is beválasztották.

A Vasas SC hivatalos honlapja Szerencsés Tamarát kérte értékelésre.

„Július óta tartott a felkészülés, gyakorlatilag másfél hónap kemény munkájának eredménye ez a nagyszerű eredmény.” – mondta Vasas SC  honlapjának Szerencsés Tamara, aki társaihoz hasonlóan nagy lelkesedéssel készült az ifjúsági fesztiválra, különösen azért, mert az U18-as világbajnokságot a járvány miatt törölték a programból.

Nagy erőt adott nekünk, hogy végre pályára léphettünk, ráadásul hazai közönség előtt. Igazi csapatként küzdöttünk a győzelemért. A debreceniek biztatására, mindig újra és újra felpörögtünk, bizonyára ez is hozzájárult a sikerhez. A járvány miatti óvintézkedések sem csorbították az örömünket, de mi már előtte elhatároztuk, hogy jól fogjuk érezni magunkat, kihasználjuk a játéklehetőséget, s ez így is lett. Nagyon boldogok vagyunk.

– tette hozzá a Vasas Akadémia játékosa.

Szerencsés Tamara személyes sikerével kapcsolatban elmondta, Debrecenben minden tudást ki akart adni magából, amit a nyáron elvégzett sok munkával alapozott meg, miközben azt is szerette volna megmutatni ország-világnak, mire képes valójában. Az erősségét a védekezésben meghatározó játékosnak az egy-egy elleni akciók kialakítása is nagyszerűen sikerült, az MPV megtisztelő címet azonban mégis leginkább az akaraterejének tulajdonítja.

Azt hiszem az erőbedobás döntött a javamra. Ahogy ennek köszönhetően egyre jobban ment a védekezés, úgy lettem egyre jobb a támadásban is. Bár a csehek elleni elődöntőben a szokásosnál is jobban izgultunk, én különösen, végül ezt az akadályt is legyőztük. Az az igazság, hogy nem szeretek és nem is tudok várni meccs előtt. Szerencsére amikor a labda útjára indul, akkor már nincs baj, csak a feladatra koncentrálok.

– összegezte sikerének titkát Tamara.

A Vasas Akadémia 18 éves játékosa a nagy összpontosítás ellenére a szép pillanatokat is fel tudta idézni, nemcsak ő, de az egész csapat jól érezte magát Debrecenben. Az elmaradt világbajnokságért pedig az ifjúsági fesztivál aranyérmével vigasztalódtak.

S bár most még senki sem tudhatja biztosan, hogyan alakul pontosan az idei szezon, Szerencsés Tamara örömmel csatlakozik a Pasaréti úton társaihoz, nem hiányzik neki a nyári pihenő. Sőt. Inkább elégedetten veszi tudomásul, hogy nagyszerűen felkészült az új idényre, a debreceni elismerések pedig kellő motivációt és önbizalmat adnak neki a folytatáshoz. Koránál fogva ugyanis fontos év számára a következő, hiszen a Vasas Akadémia sikereihez is a legjobb formájával és játékával szeretne hozzájárulni – összegez a Vasas SC hivatalos honlapján megjelent összeállítás.

Fotó: 3×3 Debrecen Facebook / Derencsényi István

Hirdetés