Hirdetés
Archivum

Szerényebb célokkal, de lesz csapat Kassán:

:

Hirdetés

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a legjobb szlovák csapat a Good Angels Kosice nem indul az Euroligában. Akkor a kassai klub vezetõje Daniel Jendrichovský késõbbre ígért sajtótájékoztatót, melyet pénteken este Zuzana Zirkova társaságában meg is tartott. A legfontosabb, hogy lesz csapat Kassán, de lényegesen kisebb célokkal.

A sajtótájékoztató elején Jendrichovský teljes nyíltsággal beszélt arról: 15 év után megérett benne az elhatározás, hogy befejezi a kassai csapat mûködtetését. A teljes felvétel elérhetõ ITT és igen szomorú hallani az okokat, melyek egyébként emberileg teljesen érthetõek. Jendrichovský hangsúlyozta, hogy nehéz motivációt találni, hiszen szinte lehetetlen az elõrelépés. Hiába teremtették elõ a munkatársaival évrõl évre a költségvetést, az Euroligában ennél a 7-9. helynél elõrébb nem tudnak jutni. A 2013-as negyedik hely volt az egyetlen kivétel. A hazai bajnokságban pedig nincsen kihívás. Emellett rengeteg olyan kisebb-nagyobb probléma látható, amelyeket nem tud befolyásolni a klubvezetés. Ide sorolta Jendrichovský az állami és a városi sportfinanszírozás átláthatatlan, teljesítménnyel nem arányos rendszerét, a csapat egyre problémásabb csarnokhelyzetét, amely megoldásához senki nem kíván segítséget nyújtani nekik. Emellett pedig a kassai klubvezetõ odaszúrt a riválisoknak is, amikor elmondta, hogy olyan mértékû az irigység, a rosszindulat, hogy sokszor önös érdekek miatt gátolja a többi csapat azokat a lépéseket, amelyek bármilyen elõrelépést hozhatnának. Ismerõs ez itthon is…

A sajtótájékoztatón Jendrichovský egyáltalán nem titkolta, hogy Zuzana Zirkova gyõzte meg a folytatásról. Elsõsorban azzal, hogy a felépített utánpótlás-bázist nem lenne szabad feladni. „A Good Angels egy jó és elismert márkanév Szlovákiában, mely egybeforrt a sikerekkel.” – kezdte mondandóját Zirkova. „Leginkább a fiatalok miatt kell folytatni. Ha megkérdezünk egy fiatalt, még mindig azt mondja: az az álma, hogy nálunk játsszon. Nekik szükségük van motivációra, szükségük van arra, hogy egy jó csapatot lássanak. Ha nem is az Euroliga szintjén, ahol megszoktuk, de hiszem, hogy kisebb költségvetéssel az Európa Kupában is tudunk egy olyan jó kosárlabdát csinálni, mely motivációt jelent a gyerekeknek.” – mondta Zirkova, aki csapatkapitányként természetesen továbbra is marad. A szlovákok klasszisa elmondta, hogy emellett a kadett csapatnál edzõ is lesz. Zirkova hangsúlyozta, hogy szeretne elõször fiatalabb korosztályokban tapasztalatot gyûjteni, mielõtt adott esetben csatlakozna a felnõtt csapat stábjához.

A következõ szezonban az Európa Kupában indul a kassai gárda, de nagyjából jelenleg ennyi a biztos pont. Jendrichovský elárulta, hogy egyetlen edzõnek és egyetlen játékosnak sincs szerzõdése náluk a következõ szezonra. A vezetõedzõ vélhetõen marad Peter Jankoviè, aki tavasszal váltotta Maros Kovacikot. A játékosok közül pedig az elmúlt szezon keretébõl azokkal már beszéltek, akik még nem találtak új csapatot. Közülük a többség nyitott a folytatásra, de még akadnak, akik felé az elmúlt évadból vannak elmaradások. Elõbb azokat kell rendezni és utána lehet az új szerzõdésrõl konkrétan tárgyalni. Úgy fogalmazott Jendrichovský, hogy a tavalyról maradók mellé még két-három minõségi játékosra lenne szükség az eredményes szerepléshez.

Hirdetés