Hirdetés
Magyarország

Szeretné kivívni a harmadik mérkőzés jogát a TFSE-MTK:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

Szerdán 19 órától az 5-8. helyért zajló párharc második mérkőzésén a TFSE-MTK az UNI-Győr – MÉLY-ÚT gárdáját látja vendégül. A találkozó előtt Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kértük arra, hogy értékelje az első találkozót és foglalja össze várakozásait a második mérkőzéssel kapcsolatban.

Április 6., szerda
19:00 TFSE-MTK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Minár László Balázs, Lengyel Ádám József, Horváth Csongor Béla (Bogárdi János)

Az első összecsapáson 87-64-es vereséget szenvedett a TFSE-MTK „Fontos kielemezni a mérkőzést és megtalálni azt, hogy mi az, ami működött és mi az, ami nem. Ilyenkor mérlegelni kell, ami nem működött, azt el kell engedni, ami működött, azon kell dolgozni a két mérkőzés között.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka.

A félidőben 44-43-ra vezettek a győriek. Ez volt a januári PINKK elleni találkozójával holtversenyben a legponterősebb első 20 perce a TFSE-MTK-nak idén. A végére viszont nagy különbség alakult ki.

„Én nem két ellentétes félidőre osztanám a mérkőzést. Mind a négy negyed különböző volt, ezeket külön-külön elemeztük. A vereség annak köszönhető, hogy a harmadik és a negyedik negyedben nem volt tudatos a támadójátékunk. Nem jó megoldásokat választottunk, sok eladott labdánk volt és siettettük a támadások befejezését. Sokszor egy passzból rögtön dobást választottunk. Ennek köszönhetően visszaesett a dobószázalékunk is, az üres helyzeteket sem tudtunk értékesíteni.” – hangsúlyozta Magyar Bianka.

Fotó: TFSE-MTK

Sokáig látótávolságban követte riválisát a TFSE-MTK és nem mutatott a játék képe a végeredményben megjelenő nagy különbséget.

„A negyedik negyedre -12-ről fordultunk, a negyed elején Dúl Panka 2+1-es helyzetével -9-re visszajöttünk. Kilenc perccel a vége előtt még kisebb volt a különbség. A végére kialakult 23 pontot szeretnénk csökkenteni a második meccsen. Nyilván van képességbeli különbség a két csapat között, de ha tudatosabb támadásvezetésekkel nem kapkodjuk el a befejezéseket, akkor nincs ennyi eladott labda és könnyű kosara az ellenfelünknek a harmadik negyedben. Az elkapkodott támadások miatt támadólepattanónk sem volt például, amiket az első félidőben még szépen szedtünk. Ezek mind összefüggnek egymással.” – hangsúlyozta Magyar Bianka.

Adódik a kérdés, hogy mire lesz szükség a TFSE-től a szorosabb eredményhez.

„Egy biztos, hogy 27 pontot egyetlen negyedben sem kaphatunk, mert akkor egy ilyen erősségű Győr ellen nehéz dolgunk lesz. A saroktriplák és a támadó-lepattanók számát, amiket engedélyeztünk az ellenfelünknek, szintén csökkenteni kell a második mérkőzésre. A harmadik negyedben a pick and roll védekezés Jordin Canadán nem működött. Nem csak erre az esetre, hanem általánosságban is igaz, hogy fel kell keményíteni a védekezést.” – hangsúlyozta Magyar Bianka, hozzátéve, hogy rendkívül fontos lesz, melyik gárda tud frissebb lenni.

„Két ellentétes cél találkozik. Ellenfelünk mindent megtesz, hogy lezárja a párharcot, míg nekünk fontos lenne kivívni a harmadik mérkőzést. A fejlődésünkhöz elengedhetetlen lenne, hogy minél több meccset vívjunk a play-offban. Tisztában vagyunk a hibáinkkal és ha ezeket ki tudjuk javítani, akkor játszhatunk jó mérkőzést. Nem elég azonban, hogy ezeket tudjuk, mindent elemeztünk, felkészültünk, az is nagy kérdés, hogy mennyire lesznek frissek a lábak. Nem könnyű a szezon ezen szakaszában fejben frissnek lenni, de meg kell próbálni átlendülni a holtpontokon és a kilátogató szurkolók bíztatásával egy izgalmas meccset játszani.” – összegzett a TFSE-MTK vezetőedzője.

Hirdetés