Hirdetés
Magyarország

Szeretne otthont adni az EL selejtezőnek a DVTK – Hun-Therm:

:

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) bemutatta a női kosárlabda Euroliga 2022/2023-as kiírásának mezőnyét. A címvédő Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd a főtáblán érdekelt, míg a DVTK – Hun-Therm selejtezőt vívhat.

Erről a DVTK a hivatalos honlapján az alábbi tájékoztatást adta:

A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint idén 22 csapat nevezését fogadták el a sorozatra, ebből 13 (köztük a Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd) a főtáblán kap helyet, míg a DVTK – Hun-Therm további 8 gárdával együtt három darab egyenként három csapat részvételével zajló körmérkőzéses selejtező tornán vívhatja ki a főtáblára kerülés jogát. A tornák győztesei az Euroleague főtáblájára kerülnek, míg a többi hat klub az Európa Kupa csoportkörében folytathatja a nemzetközi szereplést.

A selejtező tornák sorsolására július 15-én, Münchenben kerül sor, de azt már most tudni lehet, hogy csapatunk kiemeltként várja a sorsolást, így az Olympiacos (görög) – Ramla (izraeli) és a Crvena Zvezda (szerb) – Botas (török) párosokból fog 1-1 ellenfelet kapni maga mellé. Reményeik szerint a DVTK – Hun-Therm csoportjának mérkőzéseit a DVTK Arénában rendezhetjük meg október 11-13. között.

 

Hirdetés