Hirdetés
Magyarország

“Szeretnénk egy szimpatikus csapat lenni”:

:

Hirdetés

A mindiGO Sport a TFSE-MTK csapatának felkészüléséről készített egy összeállítást. A riportban a játékosok mellett Magyar Bianka vezetőedző is megosztotta gondolatait.

Elég későn kezdtem kosárlabdázni és sok sportágat kipróbáltam előtte, egyéni és csapatsportokat. A kosárlabda mellett döntöttem. Megtetszett az összjáték, az, hogy jó hangulat van az öltözőben és többen barátokká formálódtunk az évek során. Rögtön az elejétől kezdve a szenvedélyemmé vált. Imádtam edzéseket tartani, imádtam bejönni a csarnokba, aztán a mérkőzéseken együtt élni a játékkal. Azt tudtam, ha keményen dolgozunk, az kifizetődik egy idő után.

– idézte fel pályája kezdetét Magyar Bianka, majd hozzátette: “Nagyon fontos, hogy jó legyen az összhang. Úgy jöjjünk le ide a csarnokba, hogy jól érezzük magunkat. A stáb többi tagjával is jó a viszony és próbálunk arra tudatosan odafigyelni, hogy jó legyen a légkör.”

A világjárvány miatt márciusban leállt a sportág. Azóta tétmérkőzéseket nem rendeztek hazánkban és sokáig edzések sem lehettek.

“Nagyon jó állapotban vannak a lányok. Szerintem ilyen mentális plusz, többlet motiváció van, hogy végre be lehet jönni a csarnokba és nem kell otthon ülni. Nem érzem azt, hogy visszaesés lenne a sportformában és nem kellett mínuszról kezdeni.” – jellemezte csapatát Magyar Bianka, aki az elvárásokról is beszélt.

Elvárás mindig az, hogy mindenki felkészülten és motiváltan jöjjön edzésekre. Azt tudni kell, hogy most már nem vagyunk újoncok, biztos, hogy nehezebb lesz minden mérkőzés és szerintem most már lesznek kötelezően elvárt győzelmek is, ami plusz kihívást jelent számunkra. Direkt nem a nyomás szót használtam, mert tudatosan nem helyezek soha nyomást a lányokra és magamra. Újabb kihívások lesznek, aminek szeretnénk megfelelni. Szeretnénk megnézni idén, hogy milyen a play-off.

A szezon céljait pedig az alábbiak szerint foglalta össze a TFSE-MTK vezetőedzője:

“Az elsődleges célunk, hogy olyan mérkőzéseket játszunk, ami idevonzza az embereket, szórakoztató és jó hangulatot szeretnénk a csarnokba. Szeretnénk egy szimpatikus csapat lenni.”

A teljes riport:

Hirdetés