Hirdetés
Archivum

Szervezõi beharangozó a junior döntõhöz:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, 2019. március 7. és 10. között kerül sor a Nemzeti Leány Junior Bajnokság országos döntõjére. Az eseményt Pécsett rendezik, a szervezõktõl minap kaptuk meg a felvezetõ sajtóanyagot, mely az alábbiakban olvasható.

Forrás: Sajtóközlemény

Pécsett rendezik a Nemzeti Leány Junior Bajnokság „A” döntõjét, az Európa utánpótlás-elitjéhez tartozó korosztályos válogatottak küzdenek az U18-as bajnokság aranyérméért. Hartung Anita csapata hazai pályán, a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián mérkõzhet az ország legjobb nyolc csapata között március 7-10. között.

A Nemzeti Leány Junior Döntõt március 7-10. között a Rátgéber Kosárlabda Akadémia rendezheti, így az alapszakaszgyõztes, PEAC-PÉCS-csel közös junior lány csapat hazai pályán, a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián küzd majd az ország legjobb nyolc csapata között.

„Nagy izgalommal készülünk az országos döntõre, hatalmas megtiszteltetés, hogy mi nyertük el a rendezés jogát, Akadémiánk elõször szervezhet országos döntõt az új csarnokunkban” – nyilatkozta Hartung Anita vezetõedzõ. „Ez az utánpótlás legidõsebb korosztálya, ráadásul esetükben egy nagyon tehetséges korosztályról van szó. A 2001-es lányok válogatott szinten Európában kiemelkedõen erõsek, a válogatott krémje lép majd pályára különbözõ csapatok színeiben, az ország legjobbjai itt játszanak majd négy napon keresztül. A saját csapatunkat erõsnek, tehetségesnek és motiváltnak gondolom, nagyon készülünk a hazai rendezésû döntõre. Nagyon szépen edzettek a lányok egész évben, a csapat munkamorálja, teherbírása nagyon magas. A játékosok több fronton állnak helyt és teljesítenek, NB I. A, NB I. B és kadett korosztályban is szerepelnek.”

A nyolcasdöntõn pályára lépõ csapatok meghatározó játékosai az elmúlt években válogatott színekben kiemelkedõen teljesítettek, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérem, Olimpiai Reménységek Versenye ezüstérem és világbajnoki negyedik helyezés is szerepel a tehetséges generáció eredményei között.
A torna lebonyolítása megegyezik az elmúlt évek gyakorlatával: a nyolc résztvevõ csapatot két négyes csoportba sorolták, ahol az elsõ két játéknap után kialakult erõsorrend alapján az elsõ két-két helyezett vívhatja szombaton az elõdöntõt, majd a gyõztesek vasárnap a döntõt.

A PEAC-Kosárlabda Akadémia együttese a „B” jelû négyesben mérkõzik meg a fõvárosi Csata DSE, a gyõri Széchenyi KA és a Kecskeméti KC. A másik csoportba a miskolci DVTK Akadémia, a fõvárosi Vasas Akadémia, a KSC Szekszárd és a BEAC-Újbuda került.

A döntõ programja:
Helyszín: Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Fûzy Ákos centerpálya (7632, Pécs, Megyeri út 74/1.)

Március 7., csütörtök
9:00 PEAC-Kosárlabda Akadémia – Széchenyi KA
11:00 Csata DSE – Kecskeméti KC
13:00 DVTK Akadémia – BEAC Újbuda KA
15:00 Vasas Akadémia – KSC Szekszárd
16:45 Ünnepélyes megnyitó
17:30 PEAC-Kosárlabda Akadémia – Kecskeméti KC
19:30 Széchenyi KA – Csata DSE

Március 8., péntek

9:00 KSC Szekszárd – DVTK Akadémia
11:00 Vasas Akadémia – BEAC Újbuda KA
13:00 Kecskeméti KC – Széchenyi KA
15:00 Csata DSE – PEAC-Kosárlabda Akadémia
17:00 BEAC Újbuda KA – KSC Szekszárd
19:00 DVTK Akadémia – Vasas Akadémia

Március 9., szombat
10:00 „B” III. helyezett – „A” IV. helyezett [E]
12:00 „A” III. helyezett – „B” IV. helyezett [F]
14:00 „B” I. helyezett – „A” II. helyezett [G]
16:00 „A” I. helyezett – „B” II. helyezett [H]

Március 10., vasárnap
9:00 „E” vesztes – „F” vesztes [7. helyért]
11:00 „E” gyõztes – „F” gyõztes [5. helyért]
13:00 „G” vesztes – „H” vesztes [3. helyért]
15:00 „G” gyõztes – „H” gyõztes [1. helyért]

Forrás: Sajtóközlemény

Hirdetés