Hirdetés
Archivum

Szervezõi beharangozó a Varga Ferenc emléktornához:

:

Hirdetés

Lapunkban már korábban hírt adtunk arról, hogy idén is megrendezésre kerül Pécsett a Varga Ferenc emléktorna. A szervezõktõl megérkezett a részletes beharangozó az eseményhez.

Fotó: PVSK.hu

Fotó: PVSK.hu

Forrás: PVSK.hu

A PVSK centenáriumi programsorozatának negyedik elemeként határon túli csapatok részvételével szervezi meg a Varga Ferenc emléktornát március idusán a Gandhi Gimnázium sportcsarnokában.

Immár a nyolcadik emléktorna megrendezésére készül a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia, hiszen a legendás kosárlabdaedzõ, Varga Ferenc 2011-ben bekövetkezett halála utáni évtõl minden esztendõben utánpótlás csapatok számára szervezett többnapos tornával emlékeznek meg a kiváló sportemberrõl. Idén – a PVSK megalapításának százéves jubileumára tekintettel – módosult a torna idõpontja: ezúttal nem az õszi felkészülési idõszakban, hanem bajnokság közben, a március közepi bajnoki szünetet kihasználva bonyolítják le a tornát.

– Az új idõpont a korosztályok kialakítását is befolyásolta, hiszen nem a klasszikus U16-os és U14-es korosztályt, hanem az egy évvel fiatalabbakat, vagyis a 15 és a 13 év alatti játékosokból álló gárdákat hívtuk meg a tornára, azért, hogy a jövõ évi korosztályos keretek összeállítását segítsük. Gondolunk a jövõre, és a mostani tornát arra használjuk fel, hogy a jövõ évi serdülõ, illetve kadett csapatainkba aspiráló játékosok felkészültségét lemérjük. Ráadásul új ellenfelek ellen, hiszen ezúttal határon túli magyar települések együtteseit hívtuk meg a tornára, és igyekeztünk mindenhonnan olyan együtteseket választani, amelyek hasonló erõsségû csapatokkal rendelkeznek. Bár több csapatot nem ismerek, mégis úgy vélem, küzdelmes és színvonalas mérkõzéssorozat elé nézünk – mondta el Debreceni Eszter, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia nõi szakágvezetõje.

Az U15-ös csapatok között a Kézivásárhely SE, a Belgrád és a Slavonski Brod együttesei mérik össze erejüket a házigazda PVSK csapatával, míg az U13-as együttesek között a Somorja, a gyõri Széchenyi Akadémia és a Kanizsa DKK lesz a PVSK ellenfele. Mindkét korosztályban körmérkõzést rendeznek, a háromnapos tornán egy-egy csapat egy-egy mérkõzést fog játszani naponta. A torna megnyitója 2019. március 15-én, pénteken 13:40-kor lesz, az eredményhirdetést pedig két nap múlva, vasárnap 16:15-kor tartják.

– Ezúton szeretném megköszönni a Gandhi Gimnázium vezetésének, hogy a hosszú hétvégén is biztosították a számunkra a sportcsarnok használatát, a megyei kosárlabda szövetségnek pedig a támogatását, amellyel hozzájárulnak a viadal eredményes megszervezéséhez. Mivel több külföldi csapat is érkezik, csapatépítõ jelleggel szabadidõs programokat is szervezünk a számukra, elmegyünk például a PVSK-Veolia – Szolnoki Olaj élvonalbeli férfi kosárlabdameccsre, és szeretnénk a pécsi állatkertet is megmutatni a vendégeinknek. Bízom benne, hogy nemcsak Varga Feri bácsi emlékéhez, hanem a fennállásának idén százéves jubileumát ünneplõ PVSK szellemiségéhez is méltó lesz a torna, és valóban színvonalas mérkõzéseket láthatnak a kilátogató szurkolók – fogalmazta meg Tiszay László, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetõje.

VIII. Varga Ferenc leány utánpótlás kosárlabda emléktorna

Helyszín: Gandhi Gimnázium Sportcsarnoka

2019. március 15. péntek:

10.00 Pécsi VSK NKA – Kézdivásárhelyi SE U15
12.00 Pécsi VSK NKA– Kanizsa DKK U13
13.40 MEGNYITÓ
14.00 Belgrád – Slavonski Brod U15
16.00 Széchenyi KA Gyõr – Somorja U13

2019. március 16. szombat:

9.00 Kézdivásárhelyi SE – Belgrád U15
11.00 Kanizsa DKK – Széchenyi KA Gyõr U13
13.00 Pécsi VSK NKA – Slavonski Brod U15
15.00 Pécsi VSK NKA– Somorja U13

2019. március 17. vasárnap:

8.30 Kézdivásárhelyi SE – Slavonski Brod U15
10.30 Somorja – Kanizsa DKK U13
12.30 Pécsi VSK NKA – Belgrád U15
14.30 Széchenyi KA Gyõr – Pécsi VSK NKA U13
16.15 EREDMÉNYHIRDETÉS

Képünk a tavalyi megnyitón készült.

Forrás: PVSK.hu

Hirdetés