Hirdetés
Archivum

Szétesik a Wisla Krakow:

:

Hirdetés

Komoly változások várhatóak a Wisla Krakow együttesénél. Már hivatalossá vált, hogy Ewelina Kobryn Jekatyerinburgba és Nicole Powell Salamancába igazol, de még rajtuk kívül is 3-4 meghatározó ember távozását valószínûsítik a krakkóiak.

A jelenlegi legjobb lengyel centert Ewelina Kobryn-t az elmúlt hetekben a legtöbb Euroligás élcsapattal hírbe hozták. Nem véletlen, mivel nagyon kevés a minõségi európai center a mezõnyben, így esélytelen volt a megtartását illetõen a Wisla Krakow. Végül a Jekatyerinburg lett a befutó.

Kobryn jó szezont futott, az Euroligában 13.2 pontot és 6.2 lepattanót, a Lengyel bajnokságban 14.4 pontot és 6.5 lepattanót átlagolt. Érdekesség, hogy Kobryn-nak ez lesz az elsõ légiós éve Európában. A lengyel klasszis eddig csak hazájában szerepelt, illetve az elmúlt nyáron a Seattle Storm csapatában bemutatkozhatott az Egyesült Államokban.

A másik távozó Nicole Powell. A 188cm magas, hármas-négyes poszton bevethetõ amerikai klasszis Salamancába igazol, ahol a 2006/2007-es szezonban már egy évet eltöltött. Powell Kobryn mellett a Wisla Krakow másik húzóembere volt. Az Euroligában 15.5 pont és 6.4 lepattanó, a Lengyel bajnokságban 8.8 pont és 4.7 lepattanó került a neve mellé átlagban.
 

Ezzel még nem ért véget a távozók névsora, a Wisla Krakow szurkolói oldala a wislakosz.pl arról számolt be, hogy Ujhelyi Petra, Milka Bjelica, Anke De Mondt és az ausztrál válogatott irányító Erin Phillips is búcsúzik.

A krakkói szurkolókat mindössze az vigasztalhatja, hogy életbe lépett Jose Ignacio Hernandez, illetve a spanyol szakmai stáb szerzõdése a következõ szezonra. Így a szakmai munka továbbra is jó kezekben van és biztosak lehetünk benne, hogy Hernandez ütõképes csapatot fog építeni. A spanyol szakvezetõ még februárban írta alá opciós szerzõdését, melynek értelmében, ha a csapat eléri a kitûzött céljait (bajnoki cím, kupagyõzelem és Euroliga nyolcas döntõ), akkor a szerzõdése egy évvel meghosszabbodik.

A szombaton bajnoki címet szerzõ Wisla Krakow együttesét a szurkolók hétfõn köszöntötték.

Az eseményrõl részleteket és videót a Facebook oldalunkon találtok >>>

Hirdetés