Hirdetés
Archivum

Szétesve is nyert a Pécs:

:

Hirdetés

A megfiatalított Pécs is megkezdte EuroLiga menetelését. Zseljko Djokics együttesére a TTT Riga várt a nyitó fordulóban. A találkozón három negyeden át magabiztosan kézben tartotta az eseményeket a magyar bajnok, a negyedik felvonásra azonban elfogyott a lendület. A végjátékban felzárkózott a Riga, de a büntetõzésbõl a Pécs jött ki jobban, így a mérkõzés végén 66-60 állt az eredményjelzõn.

Mivel az idei évadban még nem jutott komoly ellenfél tétmeccsen a Pécsnek, így elmondható, hogy az elsõ reális erõfelmérõhöz érkezett Zseljko Djokics megfiatalított és a korábbi éveknél rutintalanabb kerete. Az ellenfél a TTT Riga volt, akik messze nem tekinthetõek az EuroLiga legerõsebb hölgykoszorújának. Shavonte Zellous és Quanitra Hollingsworth kivételével igazán félelmetes játékos nincs a keretükben.

Egy 8-0-s rohanással kezdett a Pécs a négy percen át pontot sem szerzõ Riga ellen. Aigars Nerips, vezetõedzõnek hamar ki kellett kérnie elsõ idejét, de nem jutott elõrébb. A gyorsan összeszedett hátrány nem csökkent. A letteket egyedül Shavonte Zellous tartotta mérkõzésben, a csapat 10 elsõ negyedbeli pontjából nyolcat az amerikai vendégmunkás szerzett. A Pécs ezzel szemben összeszedett kosárlabdával rukkolt elõ, ahol a kiváló védekezés Quigley extra pontjaival párosult. 10 perc után így igen bíztató 19-10 állt az eredményjelzõn.

A második negyed elsõ felében nem kápráztatták el sok szép kosárral a közönséget a csapatok, de a különbség szerencsére így sem változott. Állandósulni látszott a 10 pont feletti differencia, sõt 25 – 12-nél volt a mérkõzésnek egy olyan szakasza, ahol bizony megadhatta volna a kegyelemdöfést ellenfelének a Pécs. Sajnos ez nem sikerült, így pedig meccsben maradtak a lettek. A hazaiakat továbbra is Quigley repítette, míg a vártnál támadásban Iványítól és Fegyvernekytõl kevesebb érkezett. Az hogy nem dõlt el a csata, csak annak köszönhetõ, hogy a palánk alatt a legtöbb párharcot elveszítette a magyar bajnok. A szünetben a 36 – 27-es elõny megnyugtatónak látszott.

A harmadik szakasz elején 40-27-re lépett el a házigazda, a mérkõzést azonban most sem sikerült „befejeznie” a Pécsnek. Igaz ehhez kellett Shavonte Zellous bokasérülése is, akinek kiválása érdekes módon Zseljko Djokics tanítványait zavarta meg. Miután az amerikai lebicegett, két gyors ponttal 40-35-re zárkózott fel a Riga. Ezt követõen azonban sikerült rendezni a sorokat, így a negyedik felvonás elõtt 55 – 43-at mutatott az óra.

A negyedik etap elég kalandosan sikerült. Még 2-3 percen át tartott a Pécs lendülete, majd teljesen szétesett a baranyai hölgykoszorú. Fizikálisan és mentálisan is kipukkadtak a hazaiak. Akiknél a gondok elsõsorban a sorra érkezõ rossz döntésekben mutatkoztak meg. A lettek szerencsére nem éltek ezzel, 59-50 után csak felzárkóztak 60-57-re, de sem egyenlíteni, sem fordítani nem tudtak. A Riga továbbra is a palánk alatti területet uralta, Hollingsworth-nek gyakorlatilag ellenfele sem volt. A szoros hajrában Karklina négybõl három büntetõt kihagyott, míg a hazai oldalon az egész meccsen kicsit fáradtan mozgó Iványi megvillantotta a klasszisát. A Pécs végül 66-60-ra nyert és ez a legfontosabb.
 

A gyõztes csapatból Quigley bizonyult a legeredményesebbnek 15 pontjával. A Pécs számára elsõsorban az lehet tanulságos ebbõl az estébõl, hogy nem sikerült kiegyensúlyozottan lehozni a találkozót és 32 perc játék után gyakorlatilag megállt a tudomány. Ráadásul egy olyan mérkõzés vált szorossá, amit kétszer-háromszor le lehetett volna zárni. Most a Riga nem élt a lehetõséggel, de ez nem minden ellenfélnél lesz így…

Eredmény

Pécs 2010–TTT Riga 66–60 (19–10, 17–17, 19–16, 11–17)

Hirdetés