Hirdetés
Archivum

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Csütörtökön megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját az Aluinvent DVTK. Az alábbiakban a klub közleménye olvasható és videós összeállítása látható az eseményrõl.

Fotó: DVTK.eu

Fotó: DVTK.eu

Forrás: Aluinvent DVTK hivatalos honlap

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott az Aluinvent DVTK csütörtökön. Az eseményen jelen volt Szabó Tamás ügyvezetõ, a klub társadalmi elnökének felkért Csöbör Katalin, Cziczás László vezetõedzõ, valamint Medgyessy Dóra, a csapat játékosa.

– A magyar bajnokság a mai kosárlabdában rendkívül erõs, ezt a legfrissebb FIBA által kiadott rangsor is megerõsíti, ami a negyedik helyre rangsorolja a hazai pontvadászat színvonalát, közvetlenül az orosz, a török és a francia bajnokság után – kezdte Szabó Tamás, az Aluinvent DVTK ügyvezetõje. – Ez a szurkolók számára is örömhír, hiszen minden héten nem csak magyar, hanem nemzetközi szinten is magasan jegyzett játékosokat láthatnak a mérkõzéseken. Minden egyes meccs kiváló sportélménynek számít majd az elkövetkezendõ évben. A magyar bajnokság mellett ki kell emelni a nemzetközi porondot is. Az Európa Kupában immáron hatodik alkalommal fogunk elindulni, ahol neves csapatokkal szállunk harcba. Ez azért is fontos, hiszen ebben az évben Miskolcot csupán az Aluinvent DVTK nõi kosárlabda csapata képviseli nemzetközi versenysorozatban, aki tehát komoly, európai szintû mérkõzéseket szeretne látni, annak érdemes lesz kilátogatni a csarnokba. Ahhoz, hogy ezeket az eredményeket mindig hozni tudjuk, nem csak a felnõtt csapat szintjén, hanem az utánpótlásban is folyamatos fejlõdésre van szükség. Az egyik ilyen lépés volt a klub részérõl, hogy új sportszakmai igazgatót neveztünk ki a szezon elején, Völgyi Péter személyében, aki a szakmai munka felügyeletében fogja segíteni a klubvezetést. A klub vezetésében is változásokat szeretnénk eszközölni annak érdekében, hogy minél szélesebb alapokon álljon a kosárlabda. Ezért úgy döntöttünk, hogy a kosárlabda szakosztály vezetését egy elnökség fogja a jövõben ellátni. Ennek az elnökségnek a vezetésére, az elnöki posztra Csöbör Katalin országgyûlési képviselõ asszonyt kértük fel, aki az elmúlt években már nagyon sokat segített a klubnak. Például komoly szerepe volt abban, hogy a kosárlabda akadémiánk immár az ország három legjobb utánpótlás bázisa között szerepel. Úgy gondoljuk, hogy Katalin lesz a legmegfelelõbb személy arra, hogy a DVTK kosárlabda szakosztályát a jövõben képviselni tudja. Az elnökség több fõbõl fog állni. Az elkövetkezendõ hetek feladata lesz az, hogy képviselõ asszony segítségével megtaláljuk azokat a személyeket, akiknek tudjuk, hogy sokat jelent a kosárlabda, és szeretnének aktívabban részt vállalni a szakosztály munkájában. Nagyon bízom benne, hogy ez a lépés elõremutató lesz, és a jövõben még eredményesebb munka irányába viszi el a DVTK kosárlabda szakosztályát felnõtt és utánpótlás szinten egyaránt. Nagyon örülök, hogy Csöbör Katalin elsõ szóra elfogadta ezt a pozíciót és sok sikert kívánok neki, illetve magunknak az eredményes munkához. Bízom benne, hogy ezzel a lépéssel újra sikeres pályára áll a miskolci és a megyei kosárlabdázás ügye. Nagyon bízunk benne, hogy Miskolc városának a támogatását is élvezni fogjuk. Rakaczki Zoltán úr, Miskolc városának sportért felelõs polgármesteri-biztosa egyelõre nem tudott pontos információt adni arról, hogy a város tudja-e támogatni a kosárlabdát, és ha igen, milyen mértékben. Várjuk az erre vonatkozó tájékoztatást, hogy tovább tudjunk lépni.

– Elõször is szeretném megköszönni, hogy rám gondoltak ennek a pozíciónak a betöltésénél, és nem is volt kérdés számomra, hogy elfogadom ezt a felkérést – tette hozzá Csöbör Katalin, az Aluinvent DVTK társadalmi elnöke. – Álmomban sem gondoltam volna, hogy én egyszer a DVTK társadalmi elnökeként fogok sajtótájékoztatót tartani. Emlékszem még gyermekként a híres DVTK nõi kosárlabda csapatra, úgyhogy megtiszteltetésként ért a megkeresés, és örömmel fogadtam el a felkérést. A jövõben pedig mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy erõsítsem a csapatot és segítsem annak érdekében, hogy minél eredményesebben mûködjön a jövõben. Magyarország kormánya is kiemelt figyelmet fordít az amatõr és a profi sport támogatására. A magyar emberek és a borsodi emberek kiemelten büszkék a sportban elért sikereikre. Mi magunk pedig büszkék vagyunk a DVTK szurkolóira, akik nem csak itt Miskolcon, hanem szerte a világban szurkolnak a piros-fehér színekért. Szeretném megköszönni az edzõk, a tanárok és a szülõk munkáját, akik észreveszik a tehetséget a gyermekekben, és pénzüket, energiájukat valamint idejüket nem sajnálva hordják edzésre gyerekeiket, ezzel elõsegítve a magyar sport sikerét. A lehetõségeimhez mérten én is mindent megfogok tenni annak érdekében, hogy minél sikeresebbek legyünk. Szeretném ezúton is megkérni a környékbeli cégeket, vállalkozókat, hogy figyeljenek oda a Diósgyõr nõi kosárlabda csapatára, hiszen a mi sikerünk az õ sikereik is. Úgy gondolom ez a csapat az, ami Miskolcnak, a megyének, a régiónak nemzetközi hírnevet tud szerezni.

– A felkészülésrõl igazából sok mindent nem lehet egyelõre elmondani, hiszen most kezdtük a munkát, nagyon az út elején járunk – folytatta Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetõedzõje. – Ráadásul még a csapatunk sem teljes, hiszen többen igazoltan hiányoztak az elsõ edzésekrõl. Akik azonban itt vannak, ezt a három-négy hatalmas elszántsággal csinálták végig. Nagyon elégedett vagyok velük, úgyhogy minden a lehetõ legjobb mederben folyik eddig.

– Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy múltú klub játékosa lehetek és ilyen közegbe kerültem, kerültünk – zárta Medgyessy Dóra. – Azt gondolom, minden adott ahhoz, hogy olyan eredményt tudjunk elérni, amit a vezetõség és a szurkolók várnak tõlünk. Mindenki óriási motivációval és kedvvel érkezett az Aluinvent DVTK-hoz. Nagyon nagy megtiszteltetés minden játékostársam számára, hogy itt lehetünk. Nem új a közeg számunkra, otthonosan érzi magát mindenki, én személy szerint biztosan. Kíváncsian és motiváltan várjuk a folytatást.

Videó:

Forrás: Aluinvent DVTK hivatalos honlap

Hirdetés