Hirdetés
Magyarország

Szigetszentmiklósra látogat az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szombaton 19 óra 30 perctől a BKG PRIMA Szigetszentmiklós vendége lesz az Atomerőmű KSC Szekszárd. Szabó Noémit, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatóját kérdeztük a Lattes Montpellier elleni találkozóról és a szombati bajnoki összecsapással kapcsolatos várakozásairól.

December 18., szombat
19:30 BKG PRIMA Szigetszentmiklós – Atomerőmű KSC Szekszárd
Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Kovács Nimród János, dr. Németh Patrik (Gorka Szabolcs Zsombor)

Szerdán az Euroliga 9. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 82-57-es vereséget szenvedett a Lattes Montpellier otthonában. A vereség ellenére fontos kiemelni, hogy a találkozón a szekszárdiak mind a kilenc bevethető játékosa pályára lépett és szerzett pontot, újabb értékes tapasztalatokat, élményeket gyűjtve.

“Továbbra is két meghatározó légiós nélkül kilenc hadra fogható játékossal kell meccsről meccsre helyt állnunk. Ez ebben a darálóban eléggé embert próbáló feladat.” – kezdte visszatekintését Szabó Noémi. “Én a magam részéről örülök az 57 dobott pontnak és szerintem igen ritka, hogy Euroliga mérkőzésen lehetőséget kap egy 17 éves saját nevelésű játékos. Ő Holcz Rebeka, aki labdát szerzett és saját maga szempontjából történelmi kosarat dobott. Mellette is több fiatal játékos komoly percekkel komoly szerepet töltött be. Megtapasztalhatták, hogy más az Euroliga tempója egy-egy olyan ellenfél esetében, amelyik a felsőházban küzd. A csoportok 1-4. helyezettjei kiemelkednek sebességeben, fizikálisan, amit nekünk hétről hétre szokni kell.”

A szekszárdiak szakmai és sportigazgatója elmondta lapunknak, hogy vannak javuló formát mutató játékosok és ez mindenképpen bizakodásra ad okot.

“Nem szabad elkeseredni, menni kell tovább. Hosszú távon ez a munka beérik. Egy pozitív ember vagyok, felmérjük a hibákat és a lehetőségeket, illetve gondolkozunk a közeli és a távoli jövőről. Arra nagyon büszke vagyok továbbra is, hogy négy szekszárdi neveléssel tudtunk pályára lépni. Szintén reménykeltő, ahogy egy-egy játékos abszolút felmenő ágban van. Említhetném Mányoky Rékát, aki új csapatba, új közegbe került és új posztokon számoltunk vele. Hármason, illetve négyesen. Most éppen négyesen kap több lehetőséget. Igyekszünk felépíteni a védekezését, hogy alap elemeiben azokat a szabályokat tudja követni, amit ez a csapat megszokott évek óta. Látszódott rajta, hogy már jóval kevésbé volt feszült, stresszes ezen a mérkőzésen, mint az elején. Gereben Lívia harcosságát is nagyon tudom dicsérni. A szívét, lelkét kitette a pályára szerdán és szintén javuló formát mutat.” – fogalmazott Szabó Noémi.

Fotó: FIBA.Basketball

Szekszárdon megoldásra vár az 1-es, 2-es poszt, ahol egy fontos láncszem hiányzik a rotációból.

“Studer Áginak nagyon sok van a vállán azzal, hogy nincs 1-es, 2-es poszton alternatívája. Dana Evans krónikus sérüléssel bajlódik és egyelőre erre a helyzetre keressük a megoldást. A szezon felénél sem vagyunk, ha a rájátszást is ide számítom. Ági mellé így mindenképpen kell egy karmester. Ezt a terhet nem lehet tartósan rá róni, annak ellenére, hogy hősiesen tartja magát. Komoly javulást mutat, még akkor is, ha a Sopron ellen vagy Franciaországban egy-egy alkalommal kivették a kezéből a labdát, ami nem jellemző rá. Ez egyértelműen a fáradtságnak tudható be.” – tette hozzá a szekszárdiak szakmai és sportigazgatója.

Nincs sok idő pihenni, hiszen szombaton már folytatódik a bajnokság.

“Egy nap szünet van és fókuszálni kell a következő feladatra, ami egy idegenbeli magyar bajnoki. Nem vagyunk könnyű helyzetben, nagyon fontos ilyenkor a regeneráció, a rehabilitáció. Ezen felül fontos az, hogy a még fiatalabb játékosaink, Pop Anamaria, Horváth Dóra, Holcz Rebeka, Miklós Melinda, akik frissebbek, kevesebbet játszottak, ők is főszerepet harcoljanak ki. Eközben az idősebbek vagy több időt pályán töltők tudjanak megfelelőképpen felépülni.” – hangsúlyozta Szabó Noémi.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd és a BKG PRIMA Szigetszentmiklós szeptember végén az 1. fordulóban találkozott. Akkor 103-50-es szekszárdi siker született. Azóta az újonc két győzelmet szerzett. Ennek megfelelően nem szabad messzemenő következtetést levonni abból az eredményből.

“A cél a győzelem, nem lehet más, de nagyon oda kell figyelni. Sokat fejlődtek, szépen, szisztematikusan dolgoznak a BKG-nál is. Gyors, lendületes, kreatív játékot játszanak. Angyal Barbara már annak idején a Csatában is borsot tört az orrunk alá, itt Szekszárdon 24 pontot ért el. Általánosságban is elmondható, hogy mozgékony, jól egy-egyező játékosaik vannak. Maximális koncentrációra van szükség. Bízom benne, hogy jó csapatjátékkal, az Euroligában edződött védekezéssel és szisztematikus támadójátékkal tudunk nyerni. Másodpercig nem szabad azonban azt gondolni, hogy elég lesz, ha kitesszük a cipőt a pályára.” – hangsúlyozta Szabó Noémi.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés