Hirdetés
Archivum

Szintet lépett az Orenburg:

:

Hirdetés

Az Orenburg végleg szeretne kitörni a harmadik számú orosz csapat szerepébõl, ezért a keretüket alapjaiban alakították át. Eddig öt új igazolást jelentettek be és a lista még bõvülhet.

„A célunk az, hogy az Euroligában bejussunk a nyolcas döntõbe, majd ott a legjobb négy csapat közé beverekedjük magunkat. Az Orosz bajnokságban pedig a második helyért szeretnénk harcolni.” – mondta a Nagyezsda Orenburg céljait illetõen a vezetõedzõ Alexander Kovalev, amikor bejelentette Renee Montgomery, DeWanna Bonner, Kelly Miller, Iva Perovanovic és Zane Tamane leigazolását.

Az Orenburg a kerete nagy részét lecserélte, a tavalyi csapatukból csak a három orosz alapember Elena Danilochkina, Natalia Zhedik és Liudmila Sapova maradt, illetve három tehetséges hazai játékos Alexandra Tarasova, Anastasia Maximova és Yuliya Puluyanova is megkapja a lehetõséget a bizonyításra.

Kovalev az orosz RIA hírügynökségnek úgy fogalmazott, hogy egy vagy két játékos igazolása várható még. A zuhanyhíradó szerint az egyik a Valencia szétesésével csapat nélkül maradt Erika de Souza lehet.

Ami az új igazolásokat illeti, Renee Montgomery-t és DeWanna Bonner-t talán senkinek sem kell bemutatni. Montgomery az elmúlt évadot még Gyõrben kezdte, míg a sajátos fizikai paraméterekkel rendelkezõ Bonner Salamancában remekelt, ahol 19.3 pontot és 9.6 lepattanót átlagolt.

A Miller ikerpárból az orosz útlevéllel rendelkezõ Kelly szerzõdött Orenburgba. Az elmúlt szezont egy kisebb csapatban töltötte Törökországban, ahol 9.5 pont és 4.1 lepattanó volt az átlaga.

Az Európa-bajnokságon remeklõ montenegrói válogatott legjobbja Iva Perovanovic a CCC Polkowice gárdájától érkezik, ahol 12.4 pont és 5.7 lepattanó volt az átlaga. Zane Tamane pedig a Fenerbahcét erõsítette tavaly, ahol az Euroligában 10.7 pontot és 6.3 lepattanót szorgoskodott össze mérkõzésenként.

Hirdetés