Hirdetés
Archivum

Szlovákia ellen folytatja az Universiade válogatott:

:

Hirdetés

Hétfõn 13 órától Szlovákia ellen folytatja szereplését Nápolyban az Universiadén a magyar válogatott. A gyõztes a 9., a vesztes a 11. helyért játszhat szerdán.

Fotó: MEFS

Fotó: MEFS

Vasárnap kora este a magyar válogatott értékes és fontos gyõzelmet aratott Argentína felett. A szombati szünnapot követõen ugyan az elsõ negyedben még nehezen találta a ritmust Horváth József együttese, de a második szakasztól egyértelmûen kijött a tudáskülönbség a felek között. Nagyon fontos, hogy sikerült hét triplát értékesíteni. A mieink a 22 védõlepattanó mellett leszedtek 15 támadó-lepattanót és 20 gólpassz, illetve 10 szerzett labda is rögzítésre került a statisztikai lapra. Ezek egyértelmûen azok az erények a kiváló csapatteljesítmény mellett, melyek érvényesítését a torna elõtt is tervezhette válogatottunk. Ezek a tényezõk Szlovákia ellen is esélyessé teszik a mieinket.

A szlovákok a magyar lányokhoz hasonlóan két gyõzelemmel és két vereséggel rendelkeznek. Verték Mexikót és vasárnap egylabdás végjátékban Kanadát. Itt a negyedik negyedben 10 pontos elõnyt adtak le. Ezen két siker mellett a papírforma szerint kikaptak USA-tól és Tajvantól nagy különbséggel. Jó szerkezetû csapattal jöttek a szlovákok, három 188 cm feletti magassággal rendelkezõ centerük van. Nekik köszönthetõ, hogy a lepattanó átlaguk viszonylag magas 41.5 meccsenként. A külsõ sorból a Georgetown hallgatója Nika Kovacikova remekel közel 10 pontos átlaggal. Mellette az apró termetû irányító Laura Horvatova vállal sokat Védekezésben több kihagyás jellemzi a játékukat, az egyik legkevesebb szerzett labdával rendelkeznek. Mi eközben Argentínát a két középsõ negyedben 23 ponton tartottuk. Jó védekezéssel, könnyû, gyors pontokkal hamar leszakítható a rivális.

Hirdetés