Hirdetés
Archivum

Szlovákia ellen zárja felkészülési meccsei sorát az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton Szlovákia ellen játssza utolsó felkészülési mérkõzéseit a soproni U20-as Európa-bajnokság elõtt a magyar válogatott.

Egy szlovéniai túra és a spanyolországi háromcsapatos torna után az utolsó két felkészülési mérkõzéséhez érkezik az U20-as válogatott. Pénteken 18 óra 30 perctõl és szombaton 12 óra 30 perctõl Szlovákia lesz az ellenfele sérülésektõl tizedelt csapatunknak az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában. Ezzel a két találkozóval le is zárul a felkészülés egy fontos állomása. Koronics András a válogatott technikai vezetõje lapunknak elmondta, hogy hétfõtõl már az Európa-bajnokság helyszínén Sopronban dolgozik tovább a válogatott.

A hét elején a spanyolországi tornára történõ visszatekintés alkalmával Cziczás László szövetségi kapitány is interjút adott lapunknak. Ebben elmondta, hogy az Európa-bajnokságot megelõzõ utolsó két hétre apróbb részfeladatok, finomhangolások maradtak. Ez már minden csapat életében az a szakasza a közös munkának, amikor a formaidõzítés zajlik. A legfontosabb cél, hogy a maximális hõfokot Sopronra érjék el a játékosok.

Szlovákia szintén az A-divízió tagja, a július 7-én kezdõdõ kontinenstornán a B-csoportba nyertek besorolást Olaszország, Svédország és Franciaország mellé. Elsõdleges céljuk az A-divíziós tagság megõrzése. Utolsó felkészülési meccsekre ideális ellenfélnek tekinthetõek, akik ellen a fentebb már kiemelt formaidõzítési célok teljesíthetõek. Játékerõben, szerkezetben hasonló riválisra számíthatunk, mint amilyen az Európa-bajnokság nyitómeccsén Horvátország lesz.

A szlovákok négy találkozót vívtak az elmúlt hetekben. Kétszer Szerbiától (48-74, 47-60) és kétszer Lengyelországtól (46-51, 49-67) szenvedtek vereséget. Szövetségi kapitányuk Juraj Suja elsõsorban a hullámzó teljesítmény miatt bírálta csapatát a szövetségük honlapján olvasható összeállításban. A szlovákoknál már hétfõn megtörtént a keretszûkítés, ami nálunk erre a hétvégére várható. Ennek megfelelõen Székesfehérvárra már a Sopronba tervezett keretükkel jönnek.

Hirdetés