Hirdetés
Archivum

Szlovákia megtréfálta Csehországot:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton az Európa-bajnokság házigazdája és egyben csoportriválisunk Csehország Szlovákiát látta vendégül felkészülési mérkõzéseken. A szlovák csapat pénteken magabiztos gyõzelmet aratott.

A két csapat elõször pénteken este Trutnovban csapott össze, ahol 73-51-es szlovák siker született. A csehek még 14-11-re vezettek az elsõ negyedben, de ezt követõen 12-0-s futással fordított Szlovákia. A 23-16-ról induló második etapban gyorsindításokból tudta tovább növelni elõnyét Szlovákia, a félidõben már 39-27-re vezettek.

A harmadik negyed elején három szlovák tripla is utat talált a gyûrûbe és így gyorsan nõtt a különbség a két együttes között. A játékrész végén már 65-59-re vezetett Szlovákia. A záró szakaszban a szlovákok 9. sikeres hárompontosát követõen 71-42-nél alakult ki a legnagyobb differencia. Ezt követõen a csehek már csak kozmetikázni tudtak az eredményen. Zuzana Zirkova 17 ponttal vezette gyõzelemre Szlovákiát. A cseheknél a 19 pontos Kateøina Elhotová lett a legeredményesebb.

A két csapat szombaton délután Prágában is összemérte az erejét. A csehek kérésre az a találkozó zártkapus volt. Arra kérték a szlovák stábot is, hogy semmilyen információt, eredményt, statisztikát ne tegyen közzé az összecsapásról.

A csehek június 8-án és 9-én Horvátország ellen zárják a felkészülési meccseik sorát.

Eredmény – június 2., péntek
Csehország – Szlovákia 51-73 (16-23, 11-16, 12-26, 12-8)

Hirdetés