Hirdetés
Archivum

Szlovén bravúr Törökország ellen:

:

Hirdetés

A 2019-es Európa-bajnokság második játéknapján a C-csoport nyitó mérkõzésén Szlovénia meglepetésre 62-55-re legyõzte Törökországot.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Mindkét csapat vereséggel indította a tornát. Szlovéniát a mieink gyõzték le emlékezetes küzdelemben 88-84-re, míg a törökök az olaszokkal szemben maradtak alul 57-54-re. A szlovén csapatban nem lehetett ott Eva Lisec, de ez nem érzõdött a  játékukon. A kiegyenlített elsõ negyed után a második szakaszban 28-20-ra is vezettek az Oblak, Prezelj, Baric trió villanásaira építve. A törökök azonban 30-29-re felzárkóztak a félidõig. Náluk Isil Alben és Kiah Stokes remekelt. Mindketten 10 egységnél jártak, ráadásul Stokes már 10 lepattanót is begyûjtött. Ezzel pedig dupla-duplánál tartott.

Úgy nézett ki, hogy a félidõ végén látott futását a török gárda a harmadik negyedben folytatni tudja. Nem telt el két perc és 37-32-re léptek el. Ez összességében 17-4-es széria volt részükrõl. A szlovénok azonban nem adták fel és 44-37 után õk produkáltak egy 9-0-t. A törökök végül mindössze egy ponttal vezettek a játékrész végén. A záró szakaszban már egyre idegesebben, görcsösebben játszott a török gárda, mely 51-48 után teljesen leblokkolt. Egy újabb 8-0-s szlovén futás jött, ami el is döntötte a gyõztes kilétét. Szlovénia végül 62-55-ös sikert aratott a 18 pontos Teja Oblak vezetésével. Ezzel igencsak megkeverve csoportunk erõviszonyait.

Hirdetés