Hirdetés
Archivum

Szlovénia búcsúzott az U20-as A-divíziótól:

:

Hirdetés

Vasárnap este Sopronban lezárult az U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. A döntõrõl, a bronzmérkõzésrõl és az 5. helyért kiírt találkozóról részletesen beszámoltunk. Most tekintsünk ki a többi helyosztóra.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

2018-ban az U20-as Európa-bajnokságot Spanyolország nyerte, miután a döntõben 69-50-re legyõzték Szerbiát. A bronzérmes Hollandia lett, akik a 3. helyért egy rendkívül élvezetes és szoros meccset vívtak Olaszországgal. Az 5. pozícióba pedig a magyar válogatott futott be. A mieink helyosztóján szintén óriási izgalmakat élhettünk át, 14 pontos hátrányból állt talpra válogatottunk Franciaország ellen.

A hétvége fontos kérdése volt, hogy mely csapatok búcsúznak az A-divíziótól. Már szombaton eldõlt, hogy Szlovákia és Horvátország az U20-as korosztályban jövõre biztosan a B-divízióban szerepel. A két válogatott a záró napon a 15. helyért mérkõzött és ekkor a szlovákok 68-52-es sikert arattak.

A harmadik kiesõ helyrõl vasárnap a szlovén-orosz csata döntött. Elõzetesen senki nem várta, hogy ez a két nemzet a kiesés elkerüléséért játszik. Finoman fogalmazva sem nyújtottak maradandót az elmúlt másfél hétben. A 13. helyért kiírt sorsdöntõ találkozót az oroszok magabiztosan 86-71-re behúzták. Szlovénia így a tavalyi ezüstérme után búcsúzott az A-divíziótól.

Ami a többi alsóházi pozíciót jelenti. A 11. helyet Lettország szerezte meg Lengyelország 71-57-es legyõzésével. A 9. pozícióban pedig Németország zárt, akik a vasárnapi helyosztón remek teljesítménnyel 75-58-ra múlták felül Belgiumot. Számukra óriási siker ez az eredmény. A legjobbjuk Satou Sabally az All-Star ötösbe is bekerült.

Természetesen a felsõházban az elsõ hat pozíció eldöntésén túl a 7. helyért is rendeztek összecsapást. A portugálok 71-47-re kiütötték a svédeket és magabiztosan szerezték meg az elõkelõ pozíciót, ami számukra ebben a korcsoportban minden idõk legjobb szereplése.

A torna végeredménye
1. Spanyolország
2. Szerbia
3. Hollandia
4. Olaszország
5. Magyarország
6. Franciaország
7. Portugália
8. Svédország
9. Németország
10. Belgium
11. Lettország
12. Lengyelország
13. Oroszország
14. Szlovénia
15. Szlovákia
16. Horvátország

Hirdetés