Hirdetés
Utánpótlás

Szlovénia ellen folytatja szereplését a magyar válogatott az EYOF-on



:

:

Fotó: Ivan Golembiovský

Hirdetés

Kedden 11 óra 30 perctől Szlovénia ellen lép pályára a magyar válogatott az EYOF-on.

Az első napon a csoportunkban a magyar lányok 66-57-re múlták felül Szlovákiát, míg Szlovénia 73-45-re kapott ki Spanyolországtól. Bár még korai ennyire előre szaladni, de a kirajzolódó erőviszonyok alapján akár ez a keddi mérkőzés a spanyolok melletti másik elődöntős helyről is határozhat.

A magyar együttesben a hétfői nyitányon kiválóan megoszlottak a terhek. Minden játékos pályára lépett. Nyolc pontszerzője volt az együttesnek: 18 gólpasszal, 13 szerzett labdával labdával zárt csapatunk és ezekre 19 eladott labda jutott. Szlovák oldalon 10 gólpassz, 9 szerzett labda és 20 eladott labda szerepel. A lepattanócsatát 49-36-ra nyerte a magyar válogatott. Ezen belül a mieinknél 19 támadólepattanót rögzítettek a statisztikai lapra, ami szintén nagy fegyver lehet a tornán.

Fotó: Ivan Golembiovský

Szlovénia Spanyolország ellen gyorsan nagy hátrányba került. 10 perc után 22-8 állt az eredményjelzőn. Végig vezettek a spanyolok, a harmadik negyedben már 20 egység felett járt a különbség, amihez a záró szakaszban még egy kicsit hozzá is tudtak tenni. Szlovéniának nagy gondot okozott, hogy a spanyolok óriási nyomást helyeztek a játékosaikra és ezzel egyszerűen nem tudtak mit kezdeni: 32 eladott labdával zártak, melyek után kaptak 22 pontot. Bár természetesen nagyon fiatal csapatokról beszélünk, de ezek az arányok jól mutatják, hogy mennyire nehéz Spanyolország ellen érvényesülni.

A szlovén keretbe a Maribor és a kranj-i Triglav adja a legtöbb játékost, de például a spanyolok ellen az Akson Ilirija két tehetsége volt a legeredményesebb. Közülük Tanja Valančič hazája U17-es bajnokságában is remekelt, 19.6 pontos átlaggal zárt. Az egy mérkőzésen elért legnagyobb teljesítmény-index is a nevéhez fűződik az elmúlt évadból. Ettől függetlenül természetesen óriási kérdés, hogy egy olyan tétmeccsen, mint a magyar csapat elleni lesz kedden, ki fog náluk előrébb lépni. Ahogy az is nagy kérdés lehet szlovén oldalon, hogy mennyire marad ott a fejekben a hétfői vereség, mennyire tud a stábjuk arra rávilágítani, hogy egy nagy tornán egy ilyen élmény után másnap menni kell tovább.

Válogatottunknak ezzel szemben nagy lendületet adhat a hétfői siker. Ilyen fiatal csapatnak, melynek eddig a világjárvány miatt nem volt lehetősége nemzetközi porondon szerepelni, fontos, hogy pozitív élménnyel induljon az első torna. Ugyanazokat az erényeket előtérbe helyezve, mint Szlovákia ellen, egy újabb jó mérkőzés várhat a mieinkre.

Fotó: Ivan Golembiovský

Hirdetés