Hirdetés
3x3

Szlovénia lesz a rivális a szerdai szolnoki döntőben:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A szolnoki U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája forduló második napján a magyar válogatott 17-11-re legyőzte Csehországot és ezzel bejutott a Közép-Európai Konferencia ötödik tornájának döntőjébe is. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy a csehek elleni sikerrel matematikailag is eldőlt, hogy a mieink ott lesznek a FIBA 3×3 Nations League 12 csapatos konstancai szuperdöntőjében.

A csehek legyőzése azt jelenti, hogy sorozatban 12 sikernél tart a magyar válogatott. A szerdai döntőben Szlovénia lesz a rivális, akik jó formát mutattak a mai napon. 18-14-re verték Ausztriát és 20-13-ra Szlovákiát. Eddig mind a négy mini-torna döntőjét Magyarország és Csehország vívta. Azzal, hogy most a két gárda azonos csoportba került, megnyílt az út három másik együttes előtt a fináléba kerülésre.

A szlovénokkal Pozsonyban egyszer játszottak a mieink. A harmadik torna nyitányán, amikor 15-9-re nyert a válogatottunk. A szlovénok ugyanazzal a kerettel lesznek most is. Náluk akkor Jáhni Zsófia helyett Kovács Kitti szerepelt.

A döntő élőben ITT követhető:

ÉLŐ: FIBA 3×3 Nemzetek Ligája, Szolnok – 2. nap

Hirdetés