Hirdetés
Archivum

Szlovénia nyerte az U20-as B-divíziós Európa-bajnokságot:

:

Hirdetés

A magyar válogatott gyõzelmével véget érõ bronzcsatát követõen játszották a podgoricai U20-as B-divíziós Európa-bajnokság döntõjét, melyen Szlovénia 62-45-re verte Litvániát.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Fordulatos találkozó volt, ahol az utolsó percekben darálta be elfáradó ellenfelét a szlovén csapat. A litvánok kezdték jobban a meccset, az elsõ szakaszban 8 ponttal is vezettek. Végül 10 perc után 12-6 állt az eredményjelzõn. A második negyedben 15-10 után 16-15-re fordított Szlovénia. A félidõ hajrája viszont Litvániának sikerült jobban, akik így ismét elõnybe kerültek.

A 24-20-ról induló harmadik negyedben 29-26-ig tartott a litván vezetés. Ezt követõen triplával egyenlített a szlovén gárda. A játékrész végére pedig 38-33-ra léptek el. Elsõsorban nem az eredmény és a különbség, hanem a játék képe lehetett igazán aggasztó Litvániának. Szemmel láthatóan fáradni kezdtek – érdemben mindössze hat játékost forgattak – és az egyre szaporodó apróbb hibáikat a rendkívül gyors szlovén gárda könyörtelenül kihasználta.

A záró szakasz elején még nagyot küzdve 42-38-ig feljöttek a litvánok. Innentõl azonban nem volt azonos súlycsoportban a két együttes. Egy 11-0-s futással 53-38-ra lépett el Szlovénia. Az utolsó két percet büntetõk tették töredezetté, de ekkor már nem forgott veszélyben a szlovén aranyérem.

A szlovén válogatott kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtva teljesen megérdemelten nyerte meg a tornát. A legjobbjaik a döntõben is kiemelkedõen játszottak, Potocnik 23, Prezelj 16 ponttal zárt.


Eredmény

Szlovénia – Litvánia 62-45 (6-12, 14-12, 18-9, 24-12)

Statisztika

Hirdetés