Hirdetés
Utánpótlás

Szlovéniában kezdte a felkészülési mérkőzések sorát az NKA Pécs junior együttese:

:

Fotó: ratgeberakademia.hu

Hirdetés

Két nagyon hasznos nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott a hétvégén a Nemzeti Kosárlabda Akadémia junior leány csapata Szlovéniában. A pécsi gárda lassan teljes kerettel készül az előttük álló szezonra, hiszen a korosztályos válogatottak, a felnőtt csapatban szereplők, és a rehabilitációból visszatérők is folyamatosan bekapcsolódnak a munkába. A tornára utazó keret kialakítását az indulás előtti betegségek is nehezítették, azonban mindkét mérkőzés remekül szolgálta a pécsi felkészülést.

Az első meccsen, szombaton este, a nagymúltú Jezica Ljubljana U18-as csapata ellen léptek pályára Meszler Balázs tanítványai. A kiegyenlített első félidő után a második húsz percben meglátszott, hogy az első felkészülési mérkőzésüket játsszák, kinyílt az olló a vendéglátóink javára, akik végül 86-69-re győztek. Vasárnap délben már sokkal jobban működtek a pécsi játékelemek. Bár ellenfelük a tavalyi szlovén junior bajnokság harmadik helyezettje, a Vipava volt, simán, végig vezetve 77-46-ra nyerték a találkozót.

Az első két felkészülési mérkőzésünket játszottuk most le. Nincs még meg az állandóság a csapat játékában és keretében sem, így arra is kíváncsiak voltunk, ki tud nemzetközi mérkőzéseken kiegyensúlyozottan kosárlabdázni, hol vannak az erősségeink és a gyengeségeink. Ennek érdekében bő rotációval dolgoztunk, így főleg az első mérkőzésen volt hullámzó a játékunk. Szlovén csapatokkal mindig jó meccselni, mert kulturált, gyors és agresszív kosárlabdát játszanak. Sokrétű játékot kaptam a lányoktól, sok játékelemben van erősségünk, tudunk gyorsan és felállt védelem ellen is kosárlabdázni, csak a pontosságra és tudatosságra kell jobban törekedni, le kell tisztítani a szerepeket is. Mindkét szlovén csapat az egy-egy elleni játékra épített, ennek védésében van hiányérzetem, jobban fogjuk hangsúlyozni az egyéni felelősséget a továbbiakban. Örülök ennek a két mérkőzésnek, jó információkkal és pozitív összképpel, élményekkel szolgált

.

– értékelt Meszler Balázs vezetőedző.

Az NKA Pécs junior korosztályú mérkőzés során a következő játékosok léptek parkettre a pécsi együttesből: Szantner Szonja, Szakolczi Diána, Kohn Petra, Bercsi Luca, Varga Napsugár, Tőczik Borbála, Menyhért Petra, Jónás Mirjána, Bojtár Bettina, Gréts Dalma, Felső Gréta. Edzők: Meszler Balázs és Gyenizse Áron.

Hirdetés