Hirdetés
Archivum

Szlovéniában szerepel az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton Szlovéniában lép pályára a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokságra készülõ magyar válogatott.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar válogatott múlt héten hétfõn kezdte meg a felkészülést az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában a soproni kontinenstornára. A szakmai stáb 15 fõs kerettel tud számolni. Ennek a generációnak Lelik Réka és Juhász Dorka személyében két meghatározó sérültje van, akik az Európa-bajnokságot is kihagyják.

Koronics András a válogatott technikai vezetõje arról tájékoztatta lapunkat, hogy a bõ keretbõl Szlovéniában sérülés miatt Pusztai Petra és Angyal Nikolett sem fog pályára lépni. A munka a tervezett edzésszámmal és hangulatban zajlik – tette hozzá Koronics András, akitõl azt is megtudtuk, hogy a mérkõzések kezdési idõpontja is véglegesedett. Pénteken 17 órától, míg szombaton 15 órától csap össze a két válogatott Roglában.

Az U20-as válogatottak esetében minden évben érdemes kiemelni az elsõ meccsek elõtt, hogy sérülések mellett az elsõ hetet még hagyományosan tanulmányi kötelezettségek teljesítése is meghatározza. Az elsõ találkozók azt a célt szolgálják, hogy a napi edzésmunkából kicsit kimozdulva immár mérkõzés-szituációban is mozoghassanak a játékosok. Innentõl beáll az a menetrend, hogy hétvégenként a soproni Európa-bajnokságig rendszeresen jönnek a felkészülési találkozók. Jövõ héten egy spanyolországi torna szerepel a programban, ahol a hazaiak mellett Szerbia és Hollandia lesznek a riválisok. Ezt követõen pedig Szlovákiát fogadjuk. Összesen tehát hét mérkõzést vív a magyar csapat.

Érdemes néhány szót ejteni aktuális riválisunkról Szlovéniáról, akik tavaly történelmi sikert értek el az U20-as korosztályban. Az A-divíziós Európa-bajnokságon ezüstérmet szereztek Portugáliában. A FIBA korosztályos tornáit nézve a nõi szakágban ez fennállásuk eddigi legjobb eredménye. Múlt héten kezdték meg a felkészülést, melyet egy új vezetõedzõ Damir Grgiæ irányít. A tavalyi U20-as együttesükbõl idén Tina Cvijanoviæ, Zala Fri¹kovec és Aleksandra Kro¹elj tagja a bõ keretüknek.

Hirdetés